CIORBĂ DE MIEL. Rețeta delicioasă care nu trebuie să lipsească de Paște
CIORBĂ DE MIEL. Pe lângă friptura de miel, pe masa de Paște trebuie să fie și ciorba de miel. Încercați această rețetă pentru a avea un Paște delicios.
Uşoară şi consistentă în acelaşi timp, gustoasă şi perfectă pentru meniul de sărbătoare, ciorba de miel are nevoie de câteva ingrediente speciale: legume proaspete, ştevie şi, bineînţeles, bucăţi de carne de miel.
CIORBĂ DE MIEL. Ingrediente:
5 bucăţi (aproximativ 600 g) carne de miel cu os (gât, coaste, şiră, piept)
1 morcov
1 ceapă
½ ardei
1 felie ţelină
1 albitură
1 lingură de bulion
1 ½ litri borş
sare
1-2 legături de ştevie
1 legătură de leuştean
1ou
CIORBĂ DE MIEL. Mod de preparare
Am spălat bine bucăţile de carne de miel şi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare. Le-am lăsat aproximativ 10 minute, până au dat în fiert.
După aceea, le-am clătit şi am adăugat altă apă (dacă vrei, poţi doar să strângi spuma), am adăugat 1 morcov, 1 ceapă, ½ ardei, 1 felie de ţelină şi o albitură.
Am lăsat să fiarbă împreună încă 20 de minute, după care am adăugat 1 lingură de bulion.
Apoi, am adăugat borş, aproximativ 1 litru şi jumătate, un pic de sare şi am lăsat până a dat în fiert.
Separat, am spălat 1-2 legături de ştevie, le-am scos nervurile de pe mijloc şi le-am tăiat mărunt.
Când ciorba a dat în fiert, am adăugat şi ştevia. Am mai lăsat 5 minute, după care am închis focul.
La final, după ce am închis focul, am dres ciorba cu un ou bătut si am tăiat mărunt o legătură de leuştean pe care l-am adăugat în ciorbă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News