Data actualizării:
Data publicării:

Ciorbă de miel cu borș și leuștean. Rețetă tradițională de Paște

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ciorbă de miel
Ciorbă de miel

Ciorba de miel este una dintre rețetele favorite ale românilor pentru masa de Paște. Vă propunem o rețetă tradițională care vă va face să impresionați familia și invitații.

Alegeri prezidentiale 2024

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 60 minute
Timp Total: 1 ora 20 minute



Ingrediente 


1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap)
1 ceapa medie (75 de grame)
2 fire de ceapa verde
2 morcovi potriviti (150 de grame impreuna)
1 fir de patrunjel radacina
1 bucata de telina (cam 30-40 de grame)
1 ardei gras mic
2 rosii de dimensiune medie, oparite si curatate de coaja
250 ml. bors
2 galbenusuri proaspete
300 de grame de smantana grasa
1 legatura buna de leustean
optional: 2 linguri de orez spalat in 2 ape reci si zvantat bine
sare si piper

Mod de preparare

Carnea se curata cu grija de pielite si grasimea in exces (mai ales daca gustul specific de oaie nu e chiar pe placul vostru, aceste parti au gustul cel mai intens) si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, cat sa o acopere. Se adauga de la inceput 1 lingurita de sare si se indeparteaza spuma de la suprafata pe masura ce se formeaza, repetandu-se operatia de spumare oridecate ori e cazul.  Dupa ce nu se mai formeaza spuma la suprafata, se adauga morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel, ceapa si ceapa verde, toate curatate, spalate si tocate in bucati potrivite (cubulete de maximum 1 cm, sa intre bine in lingura).Se fierbe in continuare pana cand carnea e bine fiarta, moment in care aceasta se scoate din oala. Daca adaugati si orez, acum este momentul sa il puneti. Adaugati si rosiile taiate in cubulete.  Dupa ce nu se mai formeaza spuma la suprafata, se adauga morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel, ceapa si ceapa verde, toate curatate, spalate si tocate in bucati potrivite (cubulete de maximum 1 cm, sa intre bine in lingura).Se fierbe in continuare pana cand carnea e bine fiarta, moment in care aceasta se scoate din oala. Daca adaugati si orez, acum este momentul sa il puneti. Adaugati si rosiile taiate in cubulete.

Poate fi servita cu ardei iute.

Sursă: lauralaurentiu.ro

Vezi și: Ouă de Paște, vopsite în șervețel. Rețeta preferată a gospodinelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel