Ciorbă de fasole, nutritivă și gustoasă. Gustul te trimite cu gândul la copilărie
Ciorba de fasole de post, nutritivă și gustoasă, este foarte bună pentru această perioadă.
Ciorba de fasole de post: ingrediente
- 300 g fasole boabe
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- o conservă de roșii
- sare
- piper
Mod preparare
Fasolea se lasă în apă peste noapte. A doua zi, se pune la fiert în apa respectivă. Până începe să clocotească, pregătește altă oală cu apă și adu-o și pe aceasta în punctul de fierbere. Când fasolea dă în clocot, mut-o în cealaltă oală cu apă fierbinte. Repetă procedura. Când ai pus fasolea în a treia apă, las-o să fiarbă până când devine fragedă.
Cât timp fierbe fasolea, pune ceapa la călit într-o tigaie. Ulterior, adaugă morcovii, păstârnacul și țelina și amestecă-le bine. Adaugă sare și piper după gust. Atunci când se pătrund, poți să le adaugi peste fasolea care a fiert, notează divahair.ro. Dă focul puțin mai mic și lasă să fiarbă înăbușit 40-50 de minute, după ce potrivești totul de gust. Spre sfârșitul celor 40-50 de minute, pune roșiile într-o tigaie, pe foc mic, cu puțin zahăr. Lasă-le să scadă puțin, apoi adaugă-le la ciorbă. Mai lasă să fiarbă încă zece minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News