Data actualizării:
Data publicării:

Ciorbă de cartofi cu afumătură. Rețeta adorată de români. Este foarte gustoasă!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"

Ciorba de cartofi cu afumătură este pur și simplu delicioasă. Se prepară ușor, iar gustul este minunat. Iată rețeta.

Ingrediente

- ciolan afumat crud 1,5 kg

- cartofi 1 kg

- morcovi 3-4 bucăți

- ceapă 3-4 buc

- radacină pătrunjel 1 buc

- țelină 1/4 buc

- păstârnac 1 buc

- ardei roșu 1 buc

- ulei de măsline

- smântână 100 g

- zeama de la 2 lămâi

- gălbenușuri de ou 2 buc

- pătrunjel 1 legătură

- tarhon 2 linguri

Cum se prepară

Fierbeţi mai întâi ciolanul la oala sub presiune timp de 1 oră sau într-o oală normală 2-3 ore până se desprinde carnea de pe oase. Când este gata, scoateţi ciolanul şi lăsaţi să se răcească, scrie delicatese.net. Strecuraţi zeama în care s-a fiert ciolanul şi puneţi-o în oala în care veţi prepara ciorba. Tăiaţi mărunt ceapa şi ardeiul. Daţi pe răzătoarea mare morcovul şi albiturile. Curăţaţi şi tăiaţi cuburi cartofii.

Într-o tigaie puneţi o lingură de ulei de măsline şi înăbuşiţi ceapa şi morcovul. Puneţi într-o oală zeama de la carne (strecuraţi dacă este nevoie) şi legumele şi lăsaţi să fiarbă 30-40 minute. Dregeţi de sare şi completaţi cu apă, dacă este nevoie.

Adăugaţi apoi cartofii şi carnea tăiată cuburi. Lăsaţi să fiarbă încă 30 minute. Verficați dacă s-au fiert cartofii. Adăugaţi zeama de lămâie. Într-un castron, amestecaţi smântâna cu gălbenuşurile şi 4-5 polonice de zeamă fierbinte din ciorbă. Turnaţi amestecul în oală şi opriţi focul. Adăugaţi pătrunjelul şi tarhonul şi lăsaţi câteva minute oala cu capacul pus.

Cei de la Delicatese au explicat rețeta pas cu pas:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel