Cioloș: Vreau să realizăm fuziunea de facto, să nu fie unii membri excluși pentru delict de opinie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cioloș: Vreau să realizăm fuziunea de facto, să nu fie unii membri excluși pentru delict de opinie  /  Foto: Facebook Dacian Cioloș
Cioloș: Vreau să realizăm fuziunea de facto, să nu fie unii membri excluși pentru delict de opinie / Foto: Facebook Dacian Cioloș
Dacian Cioloș a vorbit despre alegerile interne privitoare la noul președinte al USR PLUS.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că în cazul în care va câştiga alegerile pentru preşedinţia partidului îşi doreşte să realizeze fuziunea de facto a USR cu PLUS, dar şi să nu mai existe situaţii în care unii membri "sunt excluşi pentru delict de opinie".

„Obiectivul meu, dacă voi câştiga preşedinţia partidului, va fi să realizăm fuziunea asta de facto. Să fuzionăm ca un partid unit, unde diferitele orientări sau tabere să poată să lucreze împreună. Conducerea partidului nu e asigurată doar de preşedinte, ci de şi Biroul Naţional, unde noi avem acum trei liste, care prezintă candidaţi pentru cei 24 de membri ai Biroului Naţional. Eu sper să avem în Biroul Naţional reprezentanţi ai tuturor celor trei liste.

Şi rolul preşedintelui va fi să se asigure că acest birou naţional funcţionează în mod cât mai coeziv şi că transmite spiritul ăsta de incluziune şi de coerenţă şi la nivel local şi între membri. Să nu mai fim în situaţia în care unii membri sunt excluşi pentru delict de opinie sau pentru că deranjează şefii cu opiniile lor, să stabilim ordine, disciplină, în modul de funcţionare a partidului, dar cu un proces de democratizare internă, a exprimării opiniilor, a deciziilor care se iau - acestea sunt principalele mele obiective“, a spus el, pentru Europa FM.

Cioloş a menţionat că e normal să existe diferite orientări în cadrul partidului, dar că trebuie să se creeze spaţiu de dialog între acestea.

„Orientări vor exista, dar important să creăm spaţiu de dialog în partid, pentru ca aceste orientări să îşi exprime opiniile şi să putem lua decizii în comun, ţinând cont de argumentele fiecăruia, să nu mergem pe ideea câştigătorul ia totul, majoritatea impune sistematic un punct de vedere minorităţii - pentru că aşa vrea ea sau pentru că poate - pentru că noi avem nevoie de un partid unit, de un partid puternic, care să crească până în 2024. Pentru că aşa cum vedem situaţia la PNL acum, tare mă tem că pentru 2024 USR PLUS va fi în situaţia să fie principalul partid pe dreapta în România şi trebuie să ne pregătim pentru asta“, a afirmat Cioloş, potrivit Agerpres.

Cioloș: Există o posibilitate să nu votăm moțiunea de cenzură

Invitat la B1TV, Dacian Cioloș, lider USR PLUS, a precizat condițiile în care partidul său nu va vota moțiunea PSD:

„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu care, din punctul nostru de vedere e terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate, pune condiții. Păi, le reamintesc premierului și PNL-ului că nu au câștigat alegerile cu un procent care să le permită să invite sau nu alte partide la guvernare.

Există într-adevăr o posibilitate să nu votăm moțiunea și aceasta există de la început, adică PNL-ul să îi retragă sprijinul politic premierului Cîțu și să propună un premier capabil să formeze un guvern de coaliție care să aibă încrederea partenerilor. Acum, PNL-ul pune condiții. Să facă Guvern atunci, dacă pune condiții.

Vrem un premier cu care să putem lucra, care să conducă un Guvern de coaliție, nu unul pe persoană fizică și mai vrem un angajament ferm pe reformele pe care le avem prevăzute în programul de guvernare, ca să știm ce facem, pe calendar“, a precizat, la B1TV, Dacian Cioloș (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel