Europarlamentare. Cioloș și Barna, live text după EXIT POLL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dacian-Cioloș-și-Dan-Barna
Dacian-Cioloș-și-Dan-Barna
Liderii partidelor USR şi PLUS, Dan Barna respectiv Dacian Cioloş susţin declaraţii de presă la finalul alegerilor europarlamentare. 

"Ajungem departe, ajungem departe" şi "Fără hoţie, fără hoţie" strigă în cor membrii USR şi PLUS după aflarea rezultatelor alegerilor europarlamentare. 

Dacian Cioloş: "Votul de astăzi arată că România renaşte, că românii au redat sens democraţiei prin votul lor. Le mulţumim celor peste 9 milioane de români care au votat şi au demonstrat că suntem o ţară europeană. Am dat un exemplu Europei despre ceea ce poate face o naţie care se mobilizează pentru a arăta politicienilor când ţara nu merge bine. O mobilizare de excepţie pentru care mulţumim diasporei, au arătat că vor să lucreze la reconstrucţia României. Au parcurs sute de kilometri pentru a vota, mulţi încă aşteaptă să voteze, îi simţim alături de noi şi le mulţumim"

Dan Barna: Astăzi România a răspus, iar Alianţa USR - PLUS vă promite că "fără penali" va ajunge în constituţie. Referendumul arată că oamenii au spus "până aici", iar acest răspuns este elementul pe care putem construi viitorul. Justiţia trebuie să rămână independentă şi România trebuie să fie o ţară europeană. A fost o mobilizare extraordinară, îi felicit pe toţi cetăţenii români din ţară şi din străinătate. 

Dacian Ciolos: Rămânem mobilizaţi până la numărătoarea finală a voturilor. E important să finalizăm acest proces de numărare a voturilor şi după aceea să ştim cum mergem mai departe. Le mulţumim celor din secţii, abia la final vom şti rezultatele cu adevărat. 

Dan Barna: Ce s-a întâmplat în Diaspora arată că guvernul trebuie să plece. Cerem formal demisia guvernului Dăncilă! Este de neacceptat, iar dacă trebuie să promitem ceva, le promitem românilor din diaspora că nu vor mai fi gazaţi niciodată şi dispreţuiţi, astfel că votul electronic şi prin corespondenţă vor fi priorităţi ale USR PLUS când vom veni la guvernare. Iată că împreună am reuşit să generăm acest rezultat pe care putem construi viitorul. 

Dacian Ciolos: Am demonstrat că suntem o forţă şi putem câştiga, deci alianţa va continua şi se va implica în continuare, deoarece este proiectul tuturor, al vostru. Vom da un nou sens implicării în Europa. Românii dau tonul astăzi şi demonstrează că acest lucru este posibil, s-a dat semnalul că România trebuie înnoită, ne trebuie o Românie pro europeană. Mergem mai departe!  

Dan Barna: Mergem împreună mai departe, în toate alegerile. Împreună, USR PLUS este viitorul. Diaspora se va întoarce acasă! Scorul de azi arată că decizia de a face alianţa s-a dovedit înţeleaptă, matură şi pe care românii au confirmat-o prin votul de astăzi. Este temelia pe care România va merge mai departe! 

Dacian Cioloş: Proiectul alianţei este unul politic pentru toţi românii, vrem să fie o ofertă politică pentru toată România, pentru o Românie unită. Alianţa 2020 va candida şi la prezidenţiale. Avem ca obiectiv să obţinem guvernarea, pentru că acolo trebuie să înceapă schimbarea. Acela este obiectivul nostru final, să avem o majoritate politică pentru a schimba România prin guvernare. Prin modul dezastruos prin care au guvernat acum, iar referendumul arată că nu au avut legitimitate pentru ce au făcut, acest guvern trebuie să plece. În mod realist, există toate premisele să putem organiza alegeri anticipate, cel târziu anul viitor concomitent cu alegerile locale. 

Dan Barna: Acest parlament este un parlament care nu mai e legitim. Poziţia noastră este că varianta corectă sunt alegerile anticipate. Nu te poţi alătura celor care au adus România în această situaţie. Românii vor o clasă politică aerisită, nou, competentă. Acest guvern trebuie să plece fie prin demisie, fie prin moţiune de cenzură. Acest guvern nu mai are nicio legitimitate morală să rămână la conducerea României. 

Dan Barna: Am spus clar că pentru USR nu este o opţiune să creeze un guvern cu aceia care au fost alături lui Dragnea şi PSD-ului. Aceste alegeri europarlamentare arată că România se trezeşte, în parlament USR are în continuare 9 la sută şi suntem minoritari. Cu acest parlament nu se poate schimba nimic şi nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. 

Dacian Ciolos: Grupul actual ALDE se va autodizolva şi se va constitui un nou grup. Europarlamentarii noştri vor lucra la acest lucru, vom merge de mâine la Bruxelles pentru constituirea unui nou grup politic din care vom face parte de la început. Vom lucra la definirea platformei politice a acestui grup, vom discuta şi despre desemnarea noului preşedinte al Comisiei Europene. Vrem să definim cât mai repede direcţia politică a acestui nou grup şi să regăsim obiectivele noastre politice pe care noul preşedinte al CE o va prezenta pentru a avea susţinerea unui majorităţi politice. Suntem convinşi că cifrele pe care le-am văzut nu vor fi cele finale, de aceea e important să rămânem până la numărătoarea finală! 

Dacian Cioloş: Trebuie să ne asigurăm că obţinem o parte importantă din bugetul european pentru România, probabil că eu şi alţi colegi vom fi candidaţi pentru parlamentul României şi apoi să continuăm proiectul alianţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel