Cioloş: Record pentru 'Mişcarea România Împreună'. Bancul cu măgarul
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos anunţă că aproximativ 30.000 de persoane s-au înscris pe site-ul viitorului partid 'Mişcarea România Împreună'.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat duminică seara că pe site-ul viitorului partid 'Mişcarea România Împreună' s-au înscris în jur de 30.000 de persoane, dintre acestea 17.000 exprimându-şi dorinţa de a deveni membri ai noii formaţiuni politice.

'Am înţeles astăzi, acum, după-masă, de la colegi, că avem în jur de 30.000 care s-au înscris deja pe site-ul viitorului partid şi dintre care circa 17.000 spun că îşi doresc să devină membri în momentul în care partidul va avea o existenţă legală, deci ei vor primi un formular de înscriere automat după ce partidul va avea o existenţă legală şi un alt lucru pozitiv, surprinzător pentru mine, e că din cei 30.000 sunt 11.000 care sunt gata să facă voluntariat pentru a susţine acest partid', a declarat Cioloş la Realitatea Tv.

Dacian Cioloş a anunţat, vineri, că a depus la tribunal cererea de înfiinţare a partidului 'Mişcarea România Împreună'.

[citeste si]

Răspundere politică

În aceeaşi emisiune, Dacian Cioloş a declarat, duminică seara, că cei care sunt responsabili pentru criza imunoglobulinei trebuie să răspundă, în primul rând, politic, acesta punctând că problema medicamentelor a apărut din cauza scăderii preţurilor şi a anulării, în 2017, a unei hotărâri de guvern date de cabinetul său.

'Eu cred în primul rând că trebuie să răspundă politic, dacă trebuie să răspundă penal sau nu, e treaba justiţiei, a procurorilor." Acesta a afirmat că, în 2016, a adoptat o hotărâre de guvern referitoare la o listă de medicamente esenţiale recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

'Ţineţi minte că am spus atunci, chiar după ce noi am adoptat acea hotărâre de guvern, 800 parcă din 2016, în care am adoptat o listă cu medicamente esenţiale şi nu decise de noi, ci recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Şi am fost acuzaţi atunci că nu vrem să ieftinim şi mai mult că ei ne-au spus că lasă, că o să ajungem noi la putere şi o să ieftinim şi mai mult medicamentele şi uite că au ieftinit şi mai mult medicamentele pentru că au anulat acea hotărâre de guvern şi acele medicamente au dispărut. E ca în bancul acela cu măgarul pe care ţăranul îl învăţa să mănânce cât mai puţin şi după câteva zile după ce l-a învăţat să nu mai mănânce deloc a murit măgarul respectiv. Cam aşa este şi aici. Problema, inclusiv cu imunoglobulina, apare de acolo, de la faptul că acea hotărâre de guvern - cred că în februarie - martie 2017 - a fost anulată, pur şi simplu anulată aşa populist, ca să arate ei că Guvernul Cioloş şi ministrul Voiculescu n-au vrut să dea medicamente ieftine românilor.", a mai precizat fostul premier. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel