Cioloș-premier, capcană sau piedică? Liderul USR răspunde: Nu jucăm criza politică
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 12 oct 2021, 16:36
WhatsApp
Dacian Cioloș: Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR
Dacian Cioloș: Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR
Liderul USR Dacian Cioloș, premierul desemnat luni seară, a venit cu un nou anunț după ce unii s-au declarat îngrijorați că "am fost atrași într-o capcană politică".

Dacian Cioloș a făcut câteva precizări, marți după-amiază, după ce mai multe persoane s-au arătat îngrijorate vizavi de faptul că "am fost atrași într-o capcană politică" ori că liderul USR a fost desemnat premier pentru a i se închide "oportunitatea unei candidaturi prezidențiale".

"Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale. Îmi doresc să lămuresc această situație, pentru a nu continua speculații sau îngrijorări care nu-și au rostul.", a scris Dacian Cioloș pe Facebook. 

VEZI ȘI: Orban, după propunerea lui Iohannis cu Cioloș: O cacealma

Cioloș: Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani

În continuare, liderul USR a prezentat două perspective, respectiv cea politică și cea personală. 

"Din perspectivă politică, trebuie să înțelegeți că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluție politică la criza actuală. Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câștigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greșeală profundă. Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm.

Din perspectivă personală, cred că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi și care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă. Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive. Principala greșeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia amenință pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă.", a mai transmis Dacian Cioloș printr-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?