Data publicării:

Cioloș către Ursula von der Leyen. Suntem pregătiți să vă susținem. Câteva condiții...

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș a luat cuvântul azi în Parlamentul European, înainte votului pentru numirea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene. El i-a adresat câteva cuvinte Ursulei von der Leyen.

„Parlamentul în fața căruia vă aflați nu a fost niciodată atât de implicat. Consiliul care v-a desemnat este unul divizat. A obținut un compromis după negocieri dificile.

Există doar nominalizarea Dvs. pe baza angajamentelor pe care le-ați luat. Căutam o majoritate care să permită Europei să avanseze. Mă bucur că vă asumați ideea unei conferințe pentru viitorul Europei. Europenii trebuie să știe că negocierea purtată cu Dvs a avut la bază o platformă comună. (...) Grupul nostru e gata să vă susțină dacă vă asumați reînnoirea Europei. Cu cât angajamentele sunt împărtășite de o majoritate proeuropeană putem construi o Europă care să redea încredere și speranță.

Înainte de alegeri a fost anunțat un mare val antieuropean care ar fi copleșit Parlamentul. Nu a avut loc acest tsunami, forțele proeuropene sunt puternice. Dar nu mai trebuie să dezamăgim milioanele de europeni care au spus da. Ei se așteaptă să apărăm statul de drept fără ezitare. Tinerii se așteaptă să luptăm împotriva schimbărilor climatice, pentru locuri de muncă decente. Antreprenorii, salariații și agricultorii vor ca Europa să devină o oportunitate reală într-o lume deschisă.

Așteptăm o conducere proeuropeană reală. Dacă veți fi confirmată, ceea ce eu vă doresc, veți auzi explicații și argumente care să vă convingă că multe schimbări nu sunt posibile. Și totuși, va trebui să le faceți posibile”, a precizat Cioloș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel