Cioloș, către PNL, PSD, UDMR: Să se gândească de două ori înainte de a vota
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 18 oct 2021 / 11:12
WhatsApp
Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş, audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate Dacian Cioloș / Foto: Captură video USR PLUS
Premierul desemnat Dacian Cioloș (USR) a transmis un mesaj către PNL, PSD și UDMR, după ce a depus la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare.

Dacian Cioloș a declarat, luni, în Parlament, după ce a depus lista Cabinetului și programul de guvernare că "sperăm ca forțele politice din Parlament să înțeleagă urgența și să acționeze cu bună credință."

"Noi am acționat cu bună credință, cu onestitate și cu transparență de la început, fără să facem jocuri politice, fără să încercăm să profităm în vreun fel sau altul.", a adăugat Cioloș. 

Premierul desemnat i-a asigurat pe "colegii din Parlament" că "vom acționa în continuare cu onestitate". "N-avem nicio intenție să deschidem o confruntare în Parlament doar de dragul disputei, ca să câștigăm puncte politice."

"Evident, fiecare va vota cu propria conștiință. Sper ca să se gândească de două ori înainte de a vota și de a decide dacă vor trece sau nu guvernul pe care îl prezentăm. Nu e momentul de jocuri politice.", a declarat premierul desemnat, Dacian Cioloș. 

G Ad:

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a fost nominalizat, lunea trecută, de şeful statului Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

"Mergem până la capăt pentru simplul fapt că politicianul român trebuie să-i redea cetăţeanului român încrederea în stat şi în capacitatea acestuia de a-i apăra interesele cât mai bine cu putinţă. Politicianul poate lua decizii bune sau proaste, dar cel puţin la fel de importantă precum decizia în sine (şi rezultatul acesteia) este buna-credinţă pe care se fundamentează decizia sa. A greşi e cât se poate de uman, a fi lipsit de onestitate şi de bună-credinţă este o lipsă de caracter în momente calme şi o ticăloşie în momente de criză", a scris Cioloş, duminică, pe Facebook.

Conform articolului 103 din Constituţia României, candidatul pentru funcţia de prim-ministru trebuie să ceară, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, transmite Agerpres. 

Lista membrilor Guvernului, propuşi de Dacian Cioloş

Duminică, Biroul Naţional al USR şi, ulterior, Comitetul Politic al partidului au aprobat lista membrilor Guvernului, propuşi de Dacian Cioloş, şi programul de guvernare.

Conform USR, lista de miniştri este următoarea:

* prim-ministru - Dacian Cioloş

* ministrul Afacerilor Externe - Dan Barna

* ministrul Apărării Naţionale - Nicu Fălcoi

* ministrul Afacerilor Interne - Alin Stoica

* ministrul Justiţiei - Stelian Ion

* ministrul Finanţelor - Dragoş Pîslaru

* ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Cătălin Drulă

* ministrul Energiei - Cristina Prună

* ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - Claudiu Năsui

* ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - George Căţean

* ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Mihai Goţiu

* ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Cristian Ghinea

* ministrul Sănătăţii - Ioana Mihăilă

* ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Ionuţ Moşteanu

* ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale - Oana Ţoiu

* ministrul Educaţiei - Corina Atanasiu

* ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Monica Berescu

* ministrul Culturii - Iulia Popovici

* ministrul Tineretului şi Sportului - Tudor Pop

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro