Ciolacu: Veți vedea ce asalt va fi asupra ministrului Finanțelor, în următoarele șase luni / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Când îți asumi proiecte mari, când vii cu reforme, întotdeauna deranjezi. În acest moment, Marcel Ciolacu a deranjat foarte mult în zona de energie. Îmi mențin părerea că trebuie să ajungem la reglementare și vom ajunge la reglementare”, a zis Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

„Când îți asumi, îți iei și un bagaj de dușmani, de oameni care se împotrivesc reformei. Veți vedea ce asalt va fi asupra ministrului Finanțelor (n.r. Adrian Câciu) în următoarele șase luni, când începe să ia contur digitalizarea ANAF! Vor fi sub asediu! A fost un asediu și asupra ministrului Cîmpeanu”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, la interviurile DC News

 

Citește și...

PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul din 2024

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului. 

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citește și...

Plan pentru Portul Constanța. Ciolacu: Nu știam că suntem într-un film horror 

De asemenea, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost întrebat, la DCNews, de ce nu e dezvoltat mai mult Portul Constanța, având în vedere că ar fi „o posibilitate să ajutăm mai mult și concret Ucraina acum”.

Marcel Ciolacu a spus că aproape 70 la sută din vagoanele care zăceau abandonate în Portul Constanța au fost scoase.

„Când am fost cu Sorin Grindeanu, erau 91 de linii. Nu știam că suntem în Portul Constanța într-un film horror. Erau copaci crescuți... Copaci prin vagoane. Erau vreo 700 de vagoane abandonate pe 91 de linii și, ca să faci o linie de tren, aveai nevoie de trei zile. Aproape 70 la sută dintre ele au fost eliberate. Au fost recuperate multe dintre vagoane și mutate la CFR Marfă și intrate din nou în circuit, având nevoie și cu zona Ucrainei”, a spus Marcel Ciolacu.

„A venit alt management, vor veni investiții acolo. Pe acest gaz lichefiat, de exemplu, o să ne vină și nouă pe conductă din Grecia - Bulgaria. Acum 30 de ani, Ceaușescu prevăzuse dane pentru așa ceva. Toate sunt abandonate. Se va veni acum cu un plan foarte clar, cred că se va lua și o consultanță externă, management, de viziune pentru dezvoltarea Portului Constanța, pentru că nu cred că războiul din Ucraina se va termina prea curând și nu văd portul din Odesa foarte curând funcțional”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel