Ciolacu: UE vine cu cel mai ambiţios angajament social din istoria sa
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 08 mai, 17:23
WhatsApp
Ciolacu: UE vine cu cel mai ambiţios angajament social din istoria sa
În ajunul Zilei Europei, Uniunea Europeană vine cu cel mai ambiţios angajament social din istoria sa, apreciază preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolcau aminteşte că până în 2030, UE îşi propune ca: 78% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani ar trebui să aibă un loc de muncă; 60% dintre adulţi ar trebui să participe anual la cursuri de formare; numărul persoanelor în risc de sărăcie sau de excluziune socială ar trebui redus cu cel puţin 15 milioane, incluzând cel puţin 5 milioane de copii.

'Acest acord arată clar că liderii europeni au înţeles şi îşi asumă un nou rol - unul mai curajos şi mai just - în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă statele membre. Ideea liberală a statului neimplicat în problemele societăţii este zdrobită de noile realităţi. Aşa cum PSD şi Stânga europeană au susţinut mereu, statul are rolul şi menirea de a avea grijă de cetăţenii săi, de a le creşte nivelul de trai şi de a asigura o echitate socială', adaugă Ciolacu.

Liderii UE, care s-au întâlnit vineri în Portugalia, au fost de acord să construiască o Europă mai socială după daunele economice provocate de pandemie. 'Vom transforma modelul de guvernanţă economică în Europa. Va fi mai echilibrat, mai corect, mai puţin financiar, mai economic şi mai social', a declarat prim-ministrul portughez Antonio Costa, gazda summitului de la Porto.

El a promis 'o Europă mai bună' la sfârşitul unei zile de conferinţe cu partenerii sociali, pe care a descris-o drept 'istorică'. 

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro