Ciolacu susține că România este cu un pas mai aproape de Schengen: Familia noastră politică europeană va fi alături de noi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, susține că România este cu un pas mai aproape de Schengen.

"România este cu un pas mai aproape de Schengen! Comisia Europeană a confirmat astăzi că țara noastră și-a făcut temele și îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Schengen. Este o schimbare de paradigmă. Pentru prima dată, s-a auzit peste hotare mai mult vocea celor care susțin România, decât a celor care o denigrează în permanență făcând niște jocuri politice foarte mici. Toți responsabilii din statul român au înțeles importanța momentului și au acționat pe o singură voce", a scris Marcel Ciolacu, pe facebook.

"Am și o bucurie personală pentru că, în plan politic, am reușit ca-în Parlamentul European, grupul social-democraților europeni să fie singurul care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spațiul Schengen. Sunt convins că familia noastră politică europeană va fi alături de noi până la capăt. Invit și reprezentanții altor partide politice să lase trăncăneala și să facă măcar în al 12-lea ceas ceva pentru țara lor. De exemplu, să își convingă colegii din familia politică din care fac parte să voteze pentru aderarea României la Schengen", a completat Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

 

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD): Se discută calendarul aderării României la spațiul Schengen

 

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, anunță că, în Colegiul Comisarilor Europeni se discută calendarul aderării României la spațiul Schengen, dar și raportul pozitiv pe care țara noastră l-a primit, în urma evaluării.

„Aşa cum am anunțat în urmă cu câteva zile, la inițiativa comisarilor social-democrați şi a comisarului social-democrat suedez, Ylva Johansson, se discută astăzi în Colegiul Comisarilor europeni despre concluziile pozitive ale raportului realizat de experții statelor membre şi ai executivului european privind îndeplinirea criteriilor de aderare la spațiul Schengen şi protejarea cu succes a frontierelor externe ale UE de către România.

Comisarul Johansson va prezenta calendarul de aderare al României şi va solicita executivului european să se implice direct în a convinge statele membre reticente. Ieri, spre exemplu, în coordonare cu eurodeputații PSD şi preşedintele Marcel Ciolacu, doamna comisar a discutat cu parlamentarii suedezi, inclusiv cu cei reticenți, pentru a le explica de ce este necesară modificarea regulamentului Schengen, consecințele sale asupra extinderii şi de ce România merită să fie primită în zona de liberă circulație”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD.

”Sunt încrezător că pe 2 decembrie, când vom avea votul în Comisia de Afaceri Europene din Parlamentul suedez privind aderarea României, parlamentarii vor da un vot favorabil pentru aderarea țării noastre. Rămâne doar guvernul de centru-dreapta din Olanda să mai fie convins. Spre deosebire de cei care ne atacă, împotriva intereselor României, ne implicăm şi în Olanda. Astăzi voi avea noi întâlniri cu parlamentari din Comisia de Afaceri Europene”, a completat europarlamentarul Victor Negrescu.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel