Ciolacu: Sperăm ca în următoarele două zile să finalizăm negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen, pe aerian și naval
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că speră ca în următoarele două zile să fie finalizate negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen, pe aerian și naval.

'Pentru anul acesta sperăm să finalizăm în următoarele 2 zile negocierile pentru aderarea la spațiul schengen, în primul pas aerian și naval. (…) Să ne pregătim pentru anul viitor când, de asemenea, sper să terminăm negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen de această dată terestru', a declarat vineri dimineață Marcel Ciolacu.

Citește și - Joc murdar al lui Karl Nehammer: Documentul care demonstrează că Guvernul de la Viena e de vină - nu România - privind Schengen și imigranții

Avem documentul care demonstrează că Guvernul de la Viena e responsabil pentru numărul mare de imigranți ilegali prezenți pe teritoriul său.

„Documentul care demonstrează că Guvernul de la Viena este responsabil pentru numărul mare de imigranți ilegali prezenți pe teritoriul săuDiscursul lui Nehammer și Karner cu privire la criza imigranților ilegali este construit pe argumente ce deformează profund realitatea.

Un document, la care am avut acces, dovedește fără echivoc că actualul guvern este responsabil pentru situația în care se află Austria în ceea ce privește gestionarea proastă a problemei imigranților ilegali. Cu exact un an în urmă, Consiliul Uniunii Europene a emis o recomandare prin care a avertizat Guvernul de la Viena despre faptul că nu respectă Directiva 2008/115/CE, referitoare la aplicarea acquis-ului Schengen în domeniul returnării.

În acest context, condițiile discutate privind relocarea imigranților ilegali din Austria în România și Bulgaria sunt absolut revoltătoare, având în vedere faptul că Uniunea Europeană a demonstrat că Austria nu respectă politica europeană privind returnarea de ani de zile și a indicat clar ce nu funcționează. Problema lor nu suntem noi. Austria însăși este cauza propriei sale crize a imigranților. Citește continuarea aici!

Citește și - România, departe de aderarea la Schengen. Semnalul dat de Klaus Iohannis, de la Bruxelles: Mai este cale lungă, este nevoie de foarte, foarte multe negocieri

Negocierile de aderare a României la Spațiul Schengen sunt complicate pentru faptul că suntem analizați la pachet cu Bulgaria, spune președintele Klaus Iohannis, aflat acum la un summit la Bruxelles, unde se întâlnește cu ceilalți lideri europeni, transmite Antena 3 CNN.

Președintele spune că este prematur să discutăm despre o aderare imediată chiar și la Air Schengen, în condițiile în care mai sunt multe lucruri de  negociat cu Austria, țară care se opune aderării noastre totale la Spațiul Schengen.

Klaus Iohannis: Dosarul Schengen este un dosar european care nu a mers așa cum a trebuit

"Dosarul Schengen este un dosar european care nu a mers așa cum a trebuit. În cazul nostru, anul trecut, cam tot la începutul iernii, Austria a refuzat să acorde un vot pozitiv pentru intrarea României în Schengen. De atunci toată lumea negociază, pe absolut toate palierele. Acum, în ultima vreme, a apărut o oarecare flexibilizare a poziției austriece, însă vreau să fiu foarte sincer aici, mai este cale lungă și este nevoie de multe negocieri și multe discuții.

Aici intervin, sigur, ministerele, externele, internele și reprezentanța noastră din Bruxelles, care s-a implicat exemplar în toate discuțiile, dar nu vreau să creadă cineva că suntem la un rezultat favorabil pentru România. Este nevoie de foarte - foarte multe negocieri în continuare", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel