Ciolacu s-a aprins în direct. Schimb de replici cu Ciutacu. ”Chiar nu vedeți că încercăm?”/ ”Dar și reușiți?”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Liderul social-democrat s-a arătat contrariat pe mai multe subiecte de interes pentru români, afirmând că România este pe drumul spre ”o țară normală”. 

”Cu impozitare progresivă s-au dezvoltat state, noi am rămas încremeniți”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, prezent la România TV, a afirmat, cu privire la investițiile străine, că, de la începutul anului, s-au mărit cu 10%. ”Este evident un trend că investitorii vin” spune social-democratul. ”Vin investiții noi” întărește el, afirmând că dacă statul subvenționează sectoare strategice sau sensibile, nu trebuie lăsate să speculeze. Cu referire la impozitarea progresivă, Marcel Ciolacu afirmă: ”cu impozitare progresivă s-au dezvoltat state, noi am rămas încremeniți”. Jurnalistul Victor Ciutacu i-a cerut un exemplu. ”Și SUA, și toate țările dezvoltate fac astfel de deduceri. Îți măresc impozitul de la 10 la 12%, dar, în acei 2%, te las să vii cu cheltuieli să ai deduceri de ele, astfel încât statul te împinge către servicii” întărește președintele PSD. ”În sfârșit mi-ați spus ceva concret!” a fost afirmația lui Ciutacu. ”Așa este normal, așa e în democrație, nu o să mă bat eu la televizor să zic: dom`ne nu (...) cota unică” a continuat Ciolacu. Discuțiile au continuat cu privire la cota unică și impozitarea progresivă, social-democratul spunând că lucrurile trebuie văzute în perspectivă și afirmând că e pentru prima oară când se așează la masă în acest sens. 

La un moment dat, discuțiile au ajuns ceva mai aprinse: 

Ciolacu: E o discuție și-n ceea ce privește economia, și-n ceea ce privește fiscalitatea. Dar e o discuție deschisă, transparentă. 

Ciutacu: Dacă e o discuție deschisă, domnu` Ciolacu, Ciutacu nu va fi încântat că-i veți mări impozitul de la 10 la 12%. Cum faceți să-l convingeți că diferența mi-o dați în altă parte și mă faceți bucuros. Convingeți-mă, că nimănui nu-i place să dea mai mult! 

Ciolacu: Ciutacu are 3 copii, are o deducere mai mare. Poate-și face investiții în casă, să fie independent energetic, e posibil să aibă o deducere. Fiecare se va regăsi în aceste deduceri. Creezi un mecanism de dezvoltare a societății. 

(....) 

Ulterior, vorbind despre prețurile din supermarket-uri și despre ce se întâmplă pe lanțul de la producător la raft, astfel încât prețul produsului ajunge să crească semnificativ, jurnalistul Victor Ciutacu a avut o remarcă ironică: ”Se pun impozite și taxe, pentru stat”. ”Dom`ne, nu sunt, că le aflam cu toții” susține Marcel Ciolacu. Întrebat care-i instituția care decide care e adaosul corect, președintele PSD a spus că trebuie făcută o analiză: ”Unde este elementul care creează această diferență? (...) Nu poți interveni cu bocancii într-o economie, nu trebuie să ajungem așa ceva, dar trebuie să pregătești stocurile necesare pentru a nu ajunge la așa ceva.” ”Chiar nu vedeți că încercăm să intrăm într-o țară normală, cu mecanisme eficiente, pentru că avem un haos?” a întrebat Ciolacu. ”Încercați, dar și reușiți?” a insistat Ciutacu. ”Eu mă bucur că s-au pornit aceste lucruri” spune social-democratul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel