Ciolacu: Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova, o normalitate istorică și trebuie să se întâmple cât mai repede
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ciolacu
Ciolacu
Marcel Ciolacu a spus că revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică și trebuie să se întâmple cât mai repede.

Astăzi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean pentru susținerea inițiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituție. 

„Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică și trebuie să se întâmple cât mai repede! Sintagme precum ”limbă de stat”, ”limbă oficială” sau ”limbă maternă” sunt niște anomalii!

L-am felicitat astăzi pe prim-ministrul Dorin Recean pentru susținerea inițiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituție. În plus, i-am transmis premierului rezultatele recentei vizite pe care am efectuat-o în Azerbaidjan: vom asigura o parte din necesarul de consum de gaze pentru Republica Moldova prin intermediul contractului de import de gaze azere. Mai mult, la nivelul Parlamentului, îmi doresc să înființăm rapid o subcomisie care să ajute autoritățile de la Chișinău cu transpunerea legislației potrivit standardelor europene.

Obiectivul nostru comun rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar autoritățile de la București vor sprijini, fără rezerve și cu toată expertiza, Guvernul și administrația de la Chișinău”, a transmis Marcel Ciolacu.

VEZI ȘI: Custodele Coroanei, Margareta, l-a primit, miercuri seară, la Palatul Elisabeta, pe prim-ministrul Guvernului Republicii Moldova

Custodele Coroanei, Margareta, l-a primit, miercuri seară, la Palatul Elisabeta, pe prim-ministrul Guvernului Republicii Moldova, Dorin Recean, care a reafirmat, la finalul întrevederii, sprijinul de care se bucură ţara de peste Prut din partea Familiei Regale a României.

Premierul moldovean a fost întâmpinat, în faţa Palatului Elisabeta, de Custodele Coroanei şi de Principele Consort, fiind invitat apoi la o întâlnire în Sufrageria Mare.

La întrevedere au mai luat parte din partea Guvernului Republicii Moldova Dumitru Alaiba, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării, Lilia Dabija, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Artur Mija, secretar general.

Au fost prezenţi ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, şi Cristian-Leon Ţurcanu, ambasadorul României la Chişinău, reprezentanţi ai Guvernului României.

Înaltul oaspete a semnat în Cartea de Aur a Palatului Elisabeta.

În cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Bucureşti, şeful Executivului de la Chişinău a avut o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă şi a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel