Ciolacu, reacție pentru Cîțu: Îi urez succes
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Îi urez succes, a spus, vineri, Marcel Ciolacu, ca reacție la o declarație a liderului PNL, Florin Cîțu.

Îi urez succes, a zis președintele PSD, Marcel Ciolacu, ca reacție la declarația liderului PNL, Florin Cîțu, potrivit căreia coaliția de guvernare s-ar putea rupe la „cel mai mic derapaj” în ceea ce priveşte stabilitatea economică şi statul de drept.

„Îi urez succes domnului Cîțu”, a zis Marcel Ciolacu.

Președintele social-democraților reia tema potrivit căreia PNRR trebuie optimizat.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele PNL, Florin Cîțu, a spus joi seară, la Digi24, că, în cazul în care PSD va bloca reformele sau dacă va vedea „cel mai mic derapaj” în ceea ce priveşte stabilitatea economică şi statul de drept, va convoca forul de conducere al partidului pentru a vedea dacă vor merge mai departe în această formulă guvernamentală.

De asemenea, Florin Cîțu a spus că PNRR nu poate fi modificat.

VEZI ȘI: Câciu, după ce România a primit primii bani din PNRR: Trebuie să punem rapid acești bani la treabă

Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară, a transmis, joi, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, după ce Comisia Europeană a anunțat că a trimis țării noastre 1,8 miliarde de euro, primii bani din PNRR.

„Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR. Deja o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede și un avans pentru partea de împrumuturi. De aceea, reprezintă o urgență construcția unui cadru legal pentru a putea cheltui acești bani”, a scris pe contul de Facebook Adrian Câciu.

Ministrul de Finanțe a spus că va lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

„Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară”, a subliniat Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel