Ciolacu promite că elimină pensiile speciale. Chirieac: E un act de mare curaj. Sper că și-a calculat bine declarația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre anunțul lui Marcel Ciolacu privind pensiile speciale.

Invitați la România TV în emisiunea lui Ioan Korpos, analistul politic Bogdan Chirieac și sociologul Marius Pieleanu au discutat despre intenția președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a face tot posibilul pentru a rectifica situația pensiilor speciale.

Pensiile speciale. Marcel Ciolacu: Acest lucru trebuie să se încheie! Nu o să renunţ!

„Este un mesaj autentic și clar. Lucrul acesta ne bucură, fiindcă, în momente dificile așa cum este acesta pentru România, un lider politic autentic ia deciziile dificile. Ori, după cum am văzut cu pensiile speciale, decizia este una foarte dificilă. Dar nu de azi, de ieri, ci de ani întregi. Nimeni din clasa politică nu a îndrăznit să dea piept cu magistrații. Despre acest lucru este vorba. Nu s-a putut crea o lege în care să nu defavorizeze nici magistrații, dar să scoată această aberație a pensiilor speciale de peste tot. Militarii și polițiștii nu sunt în situații atât de flagrante cum sunt acestea din magistratură. Nu toată magistratura, ci toată această nouă rețea creată în interiorul sistemului de justiție care a devenit mai puternică decât legea, decât alte instituții legitime ale statului român. Aici includ și serviciile secrete”, a spus analistul.

„Care sunt variantele? Va fi premier domnul Ciolacu?”, a întrebat moderatorul. „După declarația aceasta, este clar că structurile sunt împotriva lui Marcel Ciolacu. E un act de mare curaj. Eu sper că și-a calculat bine această declarație”, a adăugat Bogdan Chirieac.

Răspunsul lui Pieleanu

„Această teză a tăierii pensiilor speciale se bucură de multă popularitate în rândul populației. Mai mult de 9 din 10, ca să spun așa. Ceea ce lipsește clasei politice este actul de curaj pentru ca aceste lucruri să fie readuse într-un echilibru. Acum, că președintele PSD își asumă implicit... sunt de acord cu ceea ce spune Bogdan. Dovedește un curaj ușor irațional. Cred că se va bloca și de anumite redute cu caracter instituțional.

Nu știu dacă va trece de CCR acest proiect, chiar dacă va fi votat de Parlament. Toți cei care au aceste pensii și le primesc sunt pe principiul de bun juridic câștigat și care nu poate fi luat înapoi. Adică poate fi și un joc politic aici. Intenția, fiind bună, ea e presărată de multe posibile dificultăți. Dacă face reforma, pierde sprijinul statului, dar câștigă toate alegerile de anul viitor. Aici este discuția”, a completat sociologul Marius Pieleanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel