Ciolacu: Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul Sprijin pentru România!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul ”Sprijin pentru România”, a anunțat, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Astăzi (miercuri - n.r.), Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul Sprijin pentru România! Am dublat valoarea normei de hrană în spitale la 22 lei/zi și am majorat la 3.000 de lei salariul minim în agricultură și industria alimentară. Ambele măsuri vor intra în vigoare de la 1 iunie. Toate măsurile din acest pachet economic și social vor fi aplicate exact cum au fost anunțate. Românii, agricultura și economia românească au nevoie de soluții și de sprijin pentru a trece cu bine peste această criză, nu de contre politice”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Președintele PSD are un mesaj și pentru cei care au criticat programul „Sprijin pentru România”. „Iar celor care au atacat sau criticat acest program, le reamintesc că nu au fost în stare să prezinte nicio soluție alternativă. Doar au criticat Guvernul, dar nu au propus nimic în loc. PS: Miniștrii USR ai Sănătății au găsit 780 de milioane de euro pentru a cumpăra zeci de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, însă nu au găsit resurse să asigure o masă decentă pacienților din spitale. Rușine!! De asta trebuie să rămână în opoziție”, a transmis Marcel Ciolacu.

Citește și / Ciolacu: Cel mai important lucru este că, împreună cu BNR, am ținut cursul euro până în 5 lei

Creșterea inflației la 10.2% trebuie privită în context european, dar cel mai important lucru este că moneda euro nu a depășit cinci lei, a mai transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Este o influență venită din zona euro. După cum bine știți și în Franța, și în Spania, și în Italia și în Germania, în toate țările euro există o inflație cu două cifre în acest moment... Vom vedea cu aceste măsuri, fiindcă de aceea am luat măsurile și în zona de consum, dar și în zona de ofertă, căutând și în economie să încurajăm producția, dar dacă produci, trebuie să aibe și cine să cumpere”, a spus Marcel Ciolacu.

„Tocmai de aceea am venit cu aceste măsuri ca inflația să nu scape în acest moment din mână. Veți vedea că vor avea efecte directe asupra inflației. Cel mai important lucru pe care îl văd eu întâmplându-se este că, împreună cu Banca Națională, am ținut încă cursul euro până în cinci lei”, a adăugat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel