Ciolacu: Nu vom avea linişte până când trupul Republicii Moldova nu se va vindeca definitiv de boala rusească
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 27 Martie 2023, 17:18
WhatsApp
Ciolacu dă asigurări că România nu pierde niciun euro din PNRR. Sursa foto: Agerpres
Ciolacu dă asigurări că România nu pierde niciun euro din PNRR. Sursa foto: Agerpres
România va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi toţi decidenţii de la Bucureşti nu vom avea linişte până când 'trupul acestei ţări nu se va vindeca definitiv de boala rusească', a declarat, luni, în timpul unei vizite în Republica Moldova, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de dezvelire a busturilor lui Alexandru Marghiloman şi Ion Inculeţ, amplasate în Parcul 'Sfatul Ţării' de pe 'Aleea Deputaţilor din Sfatul Ţării' din municipiul Ialoveni. Evenimentul are loc în contextul împlinirii a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Alexandru Marghiloman a fost premierul României în perioada Unirii de la 27 martie 1918, în timp ce Ion Inculeţ deţinea funcţia de preşedinte al Sfatului Ţării de la Chişinău.

'Pe 27 martie 1918, în Sfatul Ţării de la Chişinău, Alexandru Marghiloman spunea aşa: Atunci când s-a ivit pericolul care va ameninţa integritatea, România înrudită s-a grăbit cu ajutorul ca să garanteze independenţa şi nedespărţirea acestei ţări. Astăzi, după 105 ani, suntem aici şi îmi permiteţi să vă spun clar şi răspicat că nimic nu s-a schimbat. România va fi acolo unde o cheamă datoria şi vocea sângelui. România va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. Toţi decidenţii de la Bucureşti, eu personal, nu vom avea linişte până când trupul acestei ţări nu se va vindeca definitiv de boala rusească şi mă bucur să văd că Republica Moldova face în fiecare zi şi ceas de ceas paşi hotărâţi şi fermi în direcţia României, adică în direcţia spaţiului de civilizaţie şi securitate occidentală', a afirmat Ciolacu.

Cu prilejul vizitei sale oficiale la Chişinău, Marcel Ciolacu va avea o întrevedere şi cu Înalt Prea Sfinţitul Petru, arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor. De asemenea, preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, efectuează, luni, o vizită oficială în Republica Moldova. Gorghiu va participa, la Palatul Naţional 'Nicolae Sulac' din Chişinău, la spectacolul-concert 'Limba noastră este patria mea' şi va avea o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?