Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu, întrevedere cu Kathleen Kavalec, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Guvern
Guvern
Marcel Ciolacu are o întrevedere cu Kathleen Kavalec, ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.

Premierul României va avea acest eveniment joi, 25 ianuarie 2024, de la ora 11.00.

Cine este Kathleen Kavalec

Kathleen Kavalec a depus jurământul în calitate de Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România pe 20 decembrie 2022. Anterior, în perioada 2019-2022, doamna ambasador Kavalec a condus Misiunea OSCE în Bosnia şi Herţegovina. Înainte, a ocupat funcţia de Adjunct al Asistentului Secretarului de Stat în cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia (EUR) al Departamentului de Stat.

2. Ambasadoru... (kathleen-kavalec-a-vizitat-baza-aeriana-de-la-campia-turzii_39277200.jpg)

Diplomat de carieră, Kavalec a deţinut o varietate de funcţii diplomatice, inclusiv Director pentru Rusia, Delegat permanent adjunct şi Adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice a SUA la UNESCO, în Paris, Coordonator adjunct pentru asistenţă SUA pentru Europa, Eurasia şi Asia Centrală şi Director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare. Printre ţările în care şi-a desfăşurat activitatea se numără Ucraina, unde a avut funcţia de consilier politic, Rusia, cu două mandate în domeniul politic, precum şi misiuni în România şi Brazilia. În România a ocupat funcţia de ataşat cultural, în perioada 2005-2008. A primit numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum şi un Presidential Rank Award.

Kavalec a obţinut o diplomă de licenţă în ştiinţe politice de la University of California şi un masterat în diplomaţie de la Georgetown University. Printre limbile străine pe care le vorbeşte se numără româna, franceza, spaniola, portugheza şi rusa. Este căsătorită şi are trei copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel