Ciolacu intervine în scandalul Simonis - Simion
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că nu a avut o discuţie cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, despre schimbul de cuvinte dure pe care acesta l-a avut cu liderul AUR, George Simion, luni, în plenul forului legislativ.

Marcel Ciolacu a fost întrebat la Palatul Parlamentului dacă a avut vreo discuţie cu Simonis despre limbajul folosit luni în plen într-o discuţie în contradictoriu cu George Simion şi a precizat că 'nu'.

'Cred că a fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis şi cred că împreună vor găsi calea cea mai bună', a afirmat Ciolacu, întrebat cum i se pare folosirea unui astfel de limbaj în plenul Camerei Deputaţilor. 

George Simion și președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD), au avut luni, un schimb dur de replici de la tribuna plenului.

"Nu am niciun fel de satisfacţie atunci când se proferează injurii la tribuna Parlamentului, oriunde ar fi. Vreau să înţelegeţi că atât colegii mei, cât şi colegii de la celelalte grupuri parlamentare ar trebui să avem un limbaj adecvat acestei săli. La începutul şedinţei, un domn deputat rusofil aşa, căruia nu merită să îi pronunţ numele, a venit şi mi-a spus :"Am să o violez pe mă-ta." Așa mi-a spus acest individ, la începutul şedinţei, şi poate că şi reacţia mea a fost una vehementă şi poate că prestaţia mea după acest moment nu este cea pe care aţi fi așteptat-o.

Nu am vrut să vin chiar dacă citez un astfel de personaj abject, nu am vrut să repet ceea ce a spus acest individ. Vreau să înţelegeţi că fiecare dintre noi suntem oameni, avem limita de suportabilitate atât cât o avem. Nu pot sancționa un personaj care se comportă de trei ani în felul acesta, nu ai ce să îi faci. Singurii care pot să îl sancţioneze se afla la Moscova", a spus Alfred Simonis.

AUR a solicitat coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis

După momentul prezentat de Alfred Simonis, referitor la amenințarea pe care George Simion i-ar fi transmis-o, AUR a reacționat.

"Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îi solicită președintelui PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, și președintelui PNL, Nicolae Ciucă, retragerea sprijinului politic pentru deputatul Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, pentru comportamentul agresiv și limbajul suburban pe care îl manifestă în mod constant în plenul Camerei Deputaților la adresa parlamentarilor opoziției", a transmis AUR, ulterior.

"Și-a permis ca, în cel mai grotesc mod, să adreseze injurii greu de reprodus președintelui AUR, deputatul George Simion, cel care i-a solicitat o serie de explicații. (...) Deși cunoștea foarte bine realitatea, știa exact cum s-au petrecut faptele, a ales să mintă în fața presei sperând că adevărul nu va ieși la suprafață", se mai arată în comunicatul transmis.

Potrivit AUR, primul care ar fi jignit ar fi fost Alfred Simonis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel