Ciolacu, întâlnire cu reprezentanţii ONG-urilor şi companiilor privind regimul sponsorizărilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai companiilor care efectuează sponsorizări, în contextul modificărilor fiscale avute în vedere de Guvern în domeniu.

În urma discuţiilor s-a convenit ca formularul D177 să rămână în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat să fie 25 mai, când trebuie depusă declaraţia de impozit.

'Guvernul României şi eu, în calitate de prim-ministru, apreciem munca organizaţiilor non-guvernamentale şi impactul pe care proiectele acestora îl au pentru societatea românească. Dorim să păstrăm transparenţa şi predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative', a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate. 'Guvernul României şi organizaţiile non-guvernamentale au reiterat importanţa formularului D177 în transparenţa şi trasabilitatea sponsorizărilor', se arată în comunicat.

Un alt subiect clarificat în cadrul consultărilor vizează deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microîntreprinderi şi de persoanele care realizează venituri extrasalariale.

'Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanţii Guvernului cu privire la modificarea regimului microîntreprinderilor, a fost agreat de comun acord faptul că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor', se spune în comunicat.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au participat la discuţii vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şeful Cancelariei prim-ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului Victoria Stoiciu şi Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel