Ciolacu, întâlnire cu Olaf Scholz: Am prezentat dorința PSD de a consolida prezența investitorilor germani pe piețele românești
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 15 oct 2022, 16:56
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, s-a întâlnit cu Olaf Scholz.

„I-am mulțumit cancelarului Germaniei, domnul Olaf Scholz, pentru întregul sprijin acordat în accederea României la spațiul Schengen, mesajul recent de sprijin, transmis de la Praga, fiind practic o încununare a celor 30 de ani de cooperare și parteneriat în Europa cu Germania.Totodată, am prezentat dorința PSD de a consolida prezența investitorilor germani pe piețele românești, mai ales în sectoare strategice, inclusiv prin relocarea în România a activităților companiilor germane care planifică să își reevalueze activitățile de producție din Rusia și Belarus, manifestându-ne în același timp dorința de a contribui la dezvoltarea proiectului privind reconstrucția regiunii”, a scris, sâmbătă, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe contul de Facebook.

„Nu în ultimul rând, am salutat agenda socială ambițioasă a SPD, un model pentru PSD, și am susținut necesitatea intensificării colaborării cu Germania pentru a face față crizelor actuale, inclusiv pe zona de energie”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citește și...

PSD, mari schimbări la alegerile prezidențiale. Ciolacu, detalii despre candidatul din 2024

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale PSD să aibă un candidat din exteriorul partidului. 

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. Da (n.r. sunt suficienți oameni în PSD dintre care s-ar putea alege), dar nu mai vreau să... Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare”, a spus Marcel Ciolacu la DCNewsTV.

„Sunt și îndreptățit să încerc acest lucru”, a continuat Marcel Ciolacu. „Am încercat de patru ori și ne-am rupt gâtul. Nu am reușit să lămurim românii că este nevoie de un președinte social-democrat să conducă România”, a subliniat acesta.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citește și...

Plan pentru Portul Constanța. Ciolacu: Nu știam că suntem într-un film horror 

De asemenea, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost întrebat, la DCNews, de ce nu e dezvoltat mai mult Portul Constanța, având în vedere că ar fi „o posibilitate să ajutăm mai mult și concret Ucraina acum”.

Marcel Ciolacu a spus că aproape 70 la sută din vagoanele care zăceau abandonate în Portul Constanța au fost scoase.

„Când am fost cu Sorin Grindeanu, erau 91 de linii. Nu știam că suntem în Portul Constanța într-un film horror. Erau copaci crescuți... Copaci prin vagoane. Erau vreo 700 de vagoane abandonate pe 91 de linii și, ca să faci o linie de tren, aveai nevoie de trei zile. Aproape 70 la sută dintre ele au fost eliberate. Au fost recuperate multe dintre vagoane și mutate la CFR Marfă și intrate din nou în circuit, având nevoie și cu zona Ucrainei”, a spus Marcel Ciolacu.

„A venit alt management, vor veni investiții acolo. Pe acest gaz lichefiat, de exemplu, o să ne vină și nouă pe conductă din Grecia - Bulgaria. Acum 30 de ani, Ceaușescu prevăzuse dane pentru așa ceva. Toate sunt abandonate. Se va veni acum cu un plan foarte clar, cred că se va lua și o consultanță externă, management, de viziune pentru dezvoltarea Portului Constanța, pentru că nu cred că războiul din Ucraina se va termina prea curând și nu văd portul din Odesa foarte curând funcțional”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?