Data publicării:

Ciolacu: Este cazul ca România să aibă un preşedinte social-democrat

Autor: Darius Muresan | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a luat decizia în privinţa unei candidaturi a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, dar şi-a exprimat convingerea că este cazul ca România 'să aibă un candidat şi un preşedinte social-democrat, după 20 de ani de preşedinte de dreapta'.

 'Nu, nu am luat această decizie. Momentan avem alegerile europarlamentare. Cred cu convingere că este cazul ca România să aibă un candidat şi un preşedinte social-democrat, după 20 de ani de preşedinte de dreapta', a declarat Marcel Ciolacu întrebat pe această temă, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă va candida, el a spus: 'Nu neapărat (...), sunt şi alţi oameni în România care sunt oameni autentici de stânga'. Premierul l-a menţionat pe preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, precizând, însă, că nu a avut cu acesta o discuţie despre candidatura la prezidenţiale.

'Am stat de vorbă cu preşedintele Academiei, este o încântare. Nu am avut această discuţie, dar e o încântare să vorbeşti cu el. Un om de stânga complet, un om care gândeşte de stânga. După crizele economice care au atins întreaga lume, nu numai România, după această criză majoră de securitate, temele principale - vedeţi că încet, încet venim la bază - sunt social-democrate. Românii - şi nu numai românii, întreaga Europă şi întreaga lume au nevoie de o conducere de stânga, să se reaşeze lucrurile', a mai declarat Marce Ciolacu. 

Citește și - Marcel Ciolacu spune că va demisiona dacă PNL iese din coaliţie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în cazul în care PNL va ieşi din coaliţia de guvernare, va demisiona din funcţia de premier.

"Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern. Dacă se rupe această coaliţie, vă spun foarte clar, înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat şi eu, şi l-au acceptat şi colegii mei într-un moment dificil al României - să nu uităm ce era acum doi ani de zile - într-o discuţie bărbătească între mine şi preşedintele Nicolae Ciucă.... Categoric, dacă cineva va ieşi din această coaliţie, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere", a spus Ciolacu la Antena 3.

Întrebat dacă va demisiona din funcţia de premier în cazul în care PNL va ieşi din coaliţie, Ciolacu a răspuns: "Categoric". Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel