Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu, după ce a zis Iohannis: Mă mir că mai trăim

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu a reacționat după afirmațiile președintelui Iohannis la adresa PSD.

'În primul rând, mă mir că mai trăim la această prezentare a președintelui. Acesta este în continuare în campanie electorală pentru PNL. Nu îmi dau seama de normalitatea pe care și dânsul, eu, și telespectatorii dvs. o dorim. Văd că agenda oamenilor este cu totul alta: criza coronavirusului, traiul mai scump, creșterea euro. Politicienii au agende duble. Nu suntem pe agenda cetățenilor. Nu înțeleg de ce continuăm în această campanie electorală! De ce PNL nu își asumă guvernarea? Pe urmă, să mergem  la alegeri, la termen, și să vedem ce decid românii la vot. Apoi aflăm care va fi majoritatea creată în Parlament. (...)

Am văzut că a zis că PNL a pornit reformele: ce reforme a pornit PNL prin cele 25 de ordonanțe, date în ultima noapte? A dat ordonanța morții și ordonanța trotinetelor. Rolul președintelui e cu totul altul, nu să facă o campanie pentru PNL. Sperăm să intrăm în normalitate, nu aceasta e normalitatea.' a spus președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, la DIGI 24.

Afirmațiile președintelui la adresa PSD

'Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deși s-au intitulat „sociale”, au neglijat tocmai solidaritatea și coeziunea, vedem inegalități crescute, analfabetism funcțional, un sistem medical dezechilibrat, o administrație de multe ori ineficientă și opacă. Acestea sunt doar câteva dintre provocările de reformă cărora, împreună, trebuie să le facem față.' a spus președintele Iohannis.

'Există însă semnale clare pentru a avea speranță și încredere în viitor. Hotărârea cu care românii, începând cu anul trecut, au spus „nu” unei voințe politice anti-europene și și-au cerut, astfel, dreptul de a fi ascultați și reprezentați așa cum se cuvine nu lasă loc de interpretări. Am spus-o și o repet, avem nevoie de o resetare, pentru ca ceea ce începem să construim să dureze.' a spus Iohannis.

'În cele câteva luni de guvernare a Partidului Național Liberal, românii au început să vadă șansa de a construi durabil pentru România. Au fost inițiate reforme de mult timp amânate în domenii prioritare pentru români: infrastructură, energie, economie, muncă, administrație.' a zis Iohannis.

'Disperarea cu care PSD continuă să se agațe de mecanismele puterii și insistă să blocheze orice inițiativă de reformă nu poate însemna decât un singur lucru, că lucrurile au început să se întoarcă, încet, dar sigur, către normalitate.' a mai spus președintele Iohannis, miercuri seară, la un eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel