Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu, despre Geoană candidat la prezidențiale: A plecat, și-a făcut partid. Să-l invit eu să vină înapoi? Dacă vrea să vină, să ne caute

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă ar accepta ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD la prezidențiale.

Întrebare: În scenariul unei comasări veți cere ca Partidul Social Democrat să dea candidatul la alegerile prezidențiale?

Marcel Ciolacu: Nu avem scenariul acesta. Singura discuție care a fost în partid a fost că dacă se comasează vreo alegere, vrem să știm întreg calendarul convenit cu cei care pot să creeze o majoritate în Parlamentul României ca să treacă modificările legislative. Cu adevărat, vă anunț că nu e nedemocratic. Tocmai Belgia și Irlanda au anunțat că vor avea alegeri locale odată cu alegerile europarlamentare.

Întrebare: Dar excludeți un candidat comun la prezidențiale?

Marcel Ciolacu: Nu exclud nimic. Acum, dumneavoastră vreți un breaking news că Ciolacu vrea candidat comun? Nu s-a discutat acest lucru. Să-mi dau cu părerea? Eu vă spun ce am stabilit cu colegii mei. 

Întrebare: Ultimul sondaj arată că fostul dumneavoastră coleg, Mircea Geoană, este pe primul loc.

Marcel Ciolacu: Nu pot să comentez. Vreți acel sondaj să-l facem public și cât de fenomenal e acel sondaj? Nu vreau nici să jignesc pe cineva care este în sondaj, nu vreau nici să jignesc pe cel care a făcut sondajul, nici nu vreau să-l comentez în vreun fel. Și eu am sondaje, cum are și PNL, cum are și AUR.

Întrebare: Și unde stă Mircea Geoană în sondajele dumneavoastră?

Marcel Ciolacu: Presupun că o să vă anunț dacă simt nevoia. Nu vă supărați de răspuns, dar e strategia fiecărui partid. Dacă este deja un candidat care are dublu decât orice alt candidat, părerea mea, și nu-i prima oară când o spun, nu mai facem alegeri!

Întrebare: La un moment dat spuneați că veți desemna candidatul la alegerile prezidențiale în urma unei competiții interne în partid. Aveți de gând să-l invitați pe domnul Geoană să participe în această competiție internă din PSD?

Marcel Ciolacu: Cum să participe? Conform statutului actual nu poate participa. Domnul Geoană a plecat, și-a făcut partid. Să-l invit eu să vină înapoi? Dacă vrea să vină, să ne caute.

Întrebare: Credeți că e posibil?

Marcel Ciolacu: Eu sunt ori la Palatul Victoria, ori în Kiseleff. Foarte puțin timp sunt acasă. Dacă vrea cineva să mă caute, am același număr de telefon de când a apărut telefonia mobilă. Cu adevărat, cu fluctuații de mesaje, când apare la doamna Șoșoacă pe Facebook, îmi vin mai multe mesaje. Pe urmă îl mai uită lumea. Dar nu mi-l schimb.

Declarațiile sunt din cadrul conferinței de presă susținută de premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, după reuniunea Grupurilor Parlamentare ale PSD și Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, la Palatul Parlamentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel