Ciolacu: Cioloș era așteptat să-și ia ficusul și să plece acasă, dar a trecut Roșia Montană în UNESCO. Are pensie specială să plătească
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Roșia Montană
Roșia Montană
În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat punctele de vedere în legătură cu procesul Roșia Montană, momentul de naștere al USR-ului și vinovăția lui Dacian Cioloș în acest caz. 

Cum o să acopere statul român această pagubă? O să renunțe Guvernul la creșterea pensiilor? O să fie taxe suplimentare?

"(...) Hai să spunem adevărul. De ce a apărut Roșia Montană? Ca să apară un partid politic. Acea manifestare ‘Uniți Salvăm Roșia Montană’, într-o lună de zile, s-a  transformat în Piața Victoriei, apoi în Uniunea Salvați România, în USR. Acolo era lider domnul Cioloș. Când Sorin Grindeanu mergea să depună jurământul la Cotroceni de premier, toată lumea aștepta ca domnul Cioloș să-și ia ficusul și să plece acasă. Nu, domnul Cioloș făcea ședință cu ministrul Culturii și trimitea Roșia Montană să intre în UNESCO. Este clar că a fost ceva la mijloc… să vină să dea explicații. Eu am promis că o să pun la dispoziție toate documentele din Guvernul României. Sunt o groază de premieri care au insistat. Viorica Dăncilă a amânat cu 3 ani de zile. A venit domnul Orban și a considerat că trebuie imediat. Și domnul Cîțu a dat. Cineva trebuie să ne spună de ce a fost insistența asta. Ce ascundeți la această decizie", a spus Marcel Ciolacu.

Nu credeți că Guvernul ar trebui să îndrepte împotriva celora care au băgat România în această situație?

"Domnul Cioloș are pensie specială de la Parlament. A fost și comisar, deci are de unde să plătească. Și în cazul vaccinurilor s-a declanșat o anchetă. Trebuie să așteptăm. Nu împart eu dreptatea. Pe mine mă interesează banii. Să nu plătim aceste sume. Să vedem decizia și după o să luăm o hotărâre", a declarat premierul României, Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel