Ciolacu, anunțul zilei despre creșterea pensiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Marcel Ciolacu a vorbit despre noua lege a pensiilor.

Invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Sinteza Zilei, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre noua lege a pensiilor.

„A existat un contract cu Banca Mondială și au existat 3 variante de lege a pensiilor. Atât noi, cât și Comisia, considerăm că sunt inechități foarte mari în sistem între pensiile foarte mici și pensiile foarte mari. Toată lumea caută un echilibru social, iar măsurile fiscale duc la o echitate socială. Nu pot să măresc TVA-ul și să tai în mod egal puterea de cumpărare și a celui cu 1.000 de lei, și a celui cu 100.000 de lei în mod egal. Nimeni nu mai acceptă așa ceva într-o Europă socială. Eu doresc să trec legea pensiilor anul acesta, iar la 1 ianuarie ea să fie în vigoare.

CITEȘTE ȘI       -      Ciolacu, măsură drastică, după scandalul cu Buzatu, pentru PSD-iștii care vor candida

Vom lua anumite măsuri fiscale pentru a încerca să închidem legea pensiilor. Avem aceeași viziune ca și Comisia Europeană în ceea ce privește pensiile generale și vom merge până la sfârșitul anului, astfel încât la 1 ianuarie să dăm o nouă lege a pensiilor. Este normal și corect, nu că sunt eu de la un partid social-democrat, ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu același procent atât pensiile mici, cât și pe cele mari“, a spus Marcel Ciolacu.

Pensiile mici cresc primele și pensiile mici vor crește mai mult decât cele mari.

„Minimul de procent va fi inflația din anul respectiv, exact cum am făcut și anul trecut, când era prim-ministru domnul Nicolae Ciucă!“, a a adăugat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI       -      Ciolacu: Un singur lucru mi-a spus Ursula von der Leyen / Vor dispărea autorități, agenții. Vor fi minimum două ministere care vor veni cu o reorganizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel