Ciolacu anunță o redimensionare a impozitelor: Asta nu înseamnă că mărim taxele
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 16 mai 2022, 10:25
WhatsApp
Marcel Ciolacu anunță o „redimensionare” a impozitelor.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, o „redimensionare” a impozitelor, „dar asta nu înseamnă că mărim taxele”. Acesta a pledat, în continuare, pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

„Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le prezentăm până pe 1 iunie. (...) Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a spus că trebuie făcută o analiză până pe 1 iunie 2022. „S-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF chiar a luat o perspectivă bună. Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor, astfel încât să avem o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a adaugat liderul PSD.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Marcel Ciolacu a răspuns: „În continuare, cu deductibilitățile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a conchis Marcel Ciolacu.

Ciolacu, după decesul fostului ministru social-democrat Şerban Valeca: „Un om de o calitate deosebită şi un profesor remarcabil”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că a primit cu multă tristeţe vestea încetării din viaţă a fostului ministru social-democrat şi lider PSD Argeş Şerban Valeca.

Liderul PSD a transmis că Şerban Valeca a fost un om deosebit, care a contribuit la dezvoltarea social-democraţiei atât la nivel local, în judeţul Argeş, cât şi la nivel naţional.

„Cu multă tristeţe am primit vestea trecerii în nefiinţă a colegului nostru Şerban Valeca, un om de o calitate deosebită şi un profesor remarcabil, care prin întreaga sa activitate politică a contribuit la dezvoltarea social-democraţiei atât la nivelul judeţului Argeş, cât şi la nivel naţional. Îi onorăm cu deplin respect memoria şi transmit întreaga compasiune şi solidaritate pentru familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris Marcel Ciolacu, duminică, pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?