Ciolacu anunță construirea unui spital nou la Institutul Clinic Fundeni: Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat construirea unui spital în București.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, 21 martie 2024, în declarațiile de presă dinaintea ședinței de Guvern, că Executivul va construi un spital de 500 de milioane de euro.

„Aprobăm o investiție majoră în domeniul sanitar. Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni, cea mai mare instituție spitalicească din România. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani.

Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operație. Investiția este de 500 de milioane de euro, bani majoritari din fonduri europene.

Zeci de mii de pacienți vin anual la Fundeni pentru tratament, iar pentru ei această investiție este una vitală“, a zis Marcel Ciolacu.

Spitalul va fi compus din 5 corpuri de clădire și anexele tehnice și va fi construit pe o suprafață totală de 100.127 mp.

Unitatea medicală va avea 21 de săli de operație, saloane, cabinete de consultații, dar și spații de învățământ și cercetare.

Valoarea totală a investiției va fi de 2.651.777 milioane lei, iar noua construcție ar urma să fie gata în 36 de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel