Data actualizării:
Data publicării:

Ciolacu, anunț privind noile măsuri fiscale. Face referire la salarii și pensii / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Premierul Marcel Ciolacu a susținut declarații de presă la începutul ședinței de guvern, astăzi, 20 octombrie 2023, unde a transmis că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că urmează să fie programate întâlniri cu patronate și sindicate pentru a discuta despre creșterile salariale din construcții și agricultură. 

„Revenind la problemele interne, este esențial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica.

Acum trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronate și sindicate ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu.

Mai mult, din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare. Consider că prioritatea Guvernului și a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plata numărul 4.

Reforma fiscală care va avea aplicare în anul 2025 este total neserioasă, să venim cu alte modificări când de abia acum legea de asumare a plecat către promulgare. Aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile. După promulgare, având cadru legal pentru a se face acest lucru.

Altă veste bună este că reforma pensiilor speciale a fost promulgată. Este cel mai greu și mai important jalon din PNRR îndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă 3 miliarde de euro.

Acum putem merge mai departe și avem nevoie vitală de banii europeni. De exemplu, doar domnul ministru Grindeanu ne solicită, și va primi astăzi, 800 de milioane de lei din fonduri de rezervă ca să continue investițiile din domeniul transporturilor.”, a spus Marcel Ciolacu. 

Mai multe detalii aici: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel