Ciolacu îl acuză pe Orban că JOACĂ POLITIC în pandemie: Să-și ASUME, nu să înjure PSD!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, este de părere că românii nu mai respectă regulile din cauza comunicării defectuoase a Guvernului. Mai mult, se fac pași decisivi pentru depunerea moțiunii de cenzură. 

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Politicianul este hotărât să grăbească procedurile pentru ca moțiunea să fie depusă cât mai repede. 

”În primul rând, Guvernul a scăpat situația de sub control. Nu știu ce laudă Iohannis, poate faptul că suntem izolați de Europa. Românii nu mai respectă regulile, pentru că este o comunicare defectuoasă și Guvernul nu a respectat Parlamentul. Apoi mai sunt chefurile lui Orban și Rareș Bogdan și ministrului Costel Alexe. Eu nu am văzut niciun îndemn al vreunui lider politic din PSD de a nu se respectă regulile. Un lucru e clar, responsabilitatea este a Guvernului și trebuie să-și asume. Dacă nu pot să lupte cu pandemia, să deschidă școli și să facă alegeri, atunci să plece. Unde sunt măștile gratuite promise populației, unde sunt tabletele promise elevilor și profesorilor?

Semnături pentru moțiunea de cenzură 

Am anunțat că avem 202 semnături strânse de liderii de la Cameră și Senat și urmează să avem negocieri cu ceilalți lideri politici. Noi am avut o reținere să nu depunem această moțiune, pentru a nu crea un haos mai mare, dar acest Guvern e cel mai mare haos politic post-decembrist. Nu cred că e nimeni inconștient să păstreze acest guvern. Eu respect Constituția. Prerogativa desemnării unui alt premier este a președintelui, dacă moțiunea trece. Dar eu cred că vede și domnul preşedinte în ce situație ne aflăm, avem un milion de șomeri. Aș vrea să văd și eu un exemplu din acest plan economic, nu doar vom face. Placa asta ni se pune de un an de zile și nu vedem absolut nimic.

Trebuie să fie carantinate și izolate județe întregi, până să ne trezim?

Nu e responsabilitatea Parlamentului și Ppoziției să combată pandemia, el creează cadrul legislativ. Guvernul este cazul să își asume guvernarea, nu să înjure PSD. Și Iohannis trebuie să-și asume eșecul acestui Guvern. Să ne așezăm la masă și să găsim soluții. Noi nu avem niciun fel de informare din partea guvernului Orban, nici eu, nici domnul Cazanciuc. Primul ministru trebuie să vină în Parlament și să spună clar dacă se fac alegeri, dacă se deschid școli și ce facem mai departe. Ei se joacă total politic cu această pandemie și am văzut ce se întâmplă, în primul rând pe litoral, unde nimeni nu respectă regulile, îndreptățit până la urmă, pentru că guvernul nu mai are nici un fel de credibilitate. E momentul ca preşedintele Iohannis să cheme liderii politici și să ia măsurile care se impun, dacă vrem să vorbim de o Românie normală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel