Ciolacu, semnal despre PNRR după discuţiile cu un comisar european: Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut astăzi un dialog cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie, despre PNRR.

"Am discutat astăzi cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie, despre cum putem salva Planul Național de Redresare și Reziliență. Spre deosebire de Guvernul României, Comisia Europeană a înțeles importanța dialogului cu Partidul Social Democrat. La cât de rău arată acum lucrurile, premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles.

În timp ce majoritatea statelor și-au trimis planurile naționale Comisiei Europene, PNL și USR nu respectă nici măcar regulile de bază cerute de CE. Guvernanții încă n-au înțeles că acești bani sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru alimentarea clientelei politice înainte de alegerile lor interne.

Îi mulțumesc comisarului Gentiloni pentru dialogul constructiv și mai ales pentru reiterarea sprijinului Comisiei Europene privind necesitatea unui dialog aprofundat cu toate forțele politice, cu sindicatele, patronatele și societatea civilă pe tema PNRR", transmite preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu se află la Bruxelles pentru discuţii despre PNRR

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că, în cadrul vizitei pe care o va efectua zilele acestea la Bruxelles, doreşte să se asigure că resursele pe care România le va primi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor merge în acele sectoare cu "cea mai mare productivitate" din economie.

"Acum este nevoie să accelerăm ritmul creşterii economice, este şi motivul pentru care merg la Bruxelles pentru a mă asigura că resursele pe care România le va primi, cele 29,2 miliarde, vor merge în acele sectoare cu cea mai mare productivitate din economie. Avem priorităţi pe care ni le-am asumat în această guvernare cu trei surse de finanţare - PNNR, bugetul statului, fonduri europene. Eu, când mă gândesc la aceste proiecte, mă gândesc la toate trei sursele de finanţare, nu doar la o anumită sursă. Astăzi vorbim despre PNRR, să mă asigur că vom avea un PNRR aprobat cu priorităţile noastre introduse acolo", a afirmat Cîţu, la finalul vizitei efectuate în judeţul Satu Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel