Data actualizării:
Data publicării:

Extractul de ciocolată poate reduce riscul de boli de inimă, potrivit unui nou studiu

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Extractul de ciocolată poate reduce riscul de boli de inimă / Foto: Pexels, de Anete Lusina
Extractul de ciocolată poate reduce riscul de boli de inimă / Foto: Pexels, de Anete Lusina
S-ar putea să vă gândiți la ciocolată ca la un aliment „nesănătos”, dar ciocolata neagră poate avea de fapt beneficii importante.

În timp ce consumul zilnic a unui baton de ciocolată cu lapte, umplut cu caramel, nu este probabil cea mai hrănitoare alegere, a consuma câteva pătrățele de ciocolată neagră pe zi poate fi o idee bună.

Un nou studiu descoperă că suplimentarea dietei oamenilor cu extract de cacao este legată de un risc mai scăzut de a muri din cauza bolilor de inimă.

În studiul, publicat la începutul acestei luni, în The American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii au examinat mai mult de 20.000 de adulți din SUA cu vârsta de 60 de ani și peste, suplimentând dieta unor participanți cu extract de cacao. Cei care au primit suplimentul au fost semnificativ mai puțin susceptibili să moară din cauza bolilor cardiovasculare.

Flavanolii din ciocolată pot reduce tensiunea arterială

„Am descoperit că suplimentarea cu flavanol de cacao poate reduce evenimentele cardiovasculare clinice, inclusiv o reducere semnificativă statistic cu 27% a decesului prin boli cardiovasculare (CVD),” spune autorul studiului Howard D. Sesso.

Flavanolii sunt compuși găsiți în pudra de cacao, ciocolată și alte alimente și care aduc o serie de beneficii pentru sănătate. Un studiu din 2014 privind flavanolii din cacao, publicat și în The American Journal of Clinical Nutrition, a constatat că aceștia ar putea juca un rol în protejarea de declinul cognitiv pe măsură ce îmbătrânești.

În plus, un studiu din 2005 publicat într-un jurnal al Asociației Americane a Inimii a găsit dovezi că flavanolii din ciocolată pot reduce tensiunea arterială.

Un punct important de semnalat în acest cel mai recent studiu este că cercetătorii au primit granturi de la Mars. compania care deține M&M'S, Snickers, Twix, Dove și altele.. Cu toate acestea, implicațiile studiului se extind dincolo de produsele de ciocolată.

„Flavanolii nu se găsesc doar în boabele de cacao, ci și în fructe de pădure, ceai și struguri, printre alte fructe și legume care rămân o parte esențială a unei diete sănătoase pentru sănătatea generală”, spune Sesso.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel