Ciocolata care se albeşte nu este nocivă. De ce își schimbă culoarea
De multe ori se întâmplă, deşi nu are termenul expirat, ca ciocolata să aibă un aspect albit sau să fie acoperită cu o pulbere fină, de culoare albă.
Ca urmare a plângerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de ştiinţă germani din Hamburg au descoperit de ce ciocolata îşi schimbă culoarea şi textura.
Care este motivul?
În majoritatea cazurilor s-a constatat că albirea este cauzată de stocarea sa la o temperatură incorectă, scrie Rador.
Atunci când ciocolata este păstrată la o temperatură mai mare sau mai mică, se produce aşa-numita „colorare grasă”, particulele albe apărând pe suprafaţa ciocolatei.
Nu este nocivă
Oamenii de ştiinţă susţin că ciocolată albită nu este nocivă pentru sănătate.
Specialiștii ne recomandă depozitarea sa la o temperatură cuprinsă între 16-18 grade şi consumul ei cât mai repede după desfacerea ambalajului.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News