Ciocolata caldă va fi mai bună ca la restaurant: adaugă un ingredient secret
Există multe rețete de ciocolată caldă, dar toate au același secret.
Este important să adaugi un produs simplu și ieftin și aceasta va fi băutura ta preferată
Ingredientele de care ai nevoie:
ciocolată neagră - 70 grame;
lapte - 450 ml;
ciocolată cu lapte - 30 grame;
smântână 33% - 75 ml;
scorțișoară măcinată - 1/4 linguriţă;
sare - 1 praf;
bezele - câteva bucăți.
Modul de preparare
Într-o cratiță se toarnă 150 de grame de lapte. Cratița se pune pe aragaz ca laptele să se încălzească. Atenție, laptele nu trebuie să fiarbă.
Omletă luxuriantă dint-un singur ou: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios
Oprește focul și adaugă în cratiță ciocolată cu lapte și ciocolata neagră. Amestecă bine până obții o pastă. Cele două ciocolate ar trebui să se topească complet.
Acum toarnă în cratiță restul laptelui și smântâna. Adaugă scorțișoara și ingredientul secret - sarea. Ea este cea care va întări paleta de gust și aromă a băuturii.
Amestecul obținut se încălzește, amestecând constant, dar nu se aduce la fierbere! Ciocolata fierbinte se toarnă în căni și se decorează cu bezele mici. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News