Ciocniri violente la Tel Aviv între poliție și manifestanții contra violenței poliției
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: CNN
Foto: CNN
Un miting împotriva violenței poliției și discriminării a degenerat la Tel Aviv în ciocniri violente între manifestanți și poliție. 23 de polițiști și 7 manifestanți au fost răniți. 

Poliția a folosit grenade asurzitoare și tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea și împiedica să ocupe primăria orașului Tel Aviv. Manifestanții au aruncat în poliție cu pietre, sticle și scaune.

Mai mulți protestatari au fost arestați. Potrivit presei, 10.000 de persoane au manifestat împotriva poliției. Pe de altă parte, poliția a estimat 3.000 de prostestatari. 

Ministrul securității interne, Yitzhak Aharonovitch, a explicat că dispersarea "răsculaților" a fost complicată pentru că ei nu aveau niciun șef căruia să i se adreseze. "Nu aveam cu cine discuta", a declarat el jurnaliștilor. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis că "toate plângerile (împotriva poliției) urmează a fi studiate". "Dar nu există loc pentru violență", a adăugat el, scrie Agerpres

Difuzarea în presa israeliană a unei înregistrări video arătând doi polițiști care băteau un soldat de origine etiopiană în uniformă militară a atras mânia acestei comunități.

Printre miile de manifestanți, sute de israelieni au venit să-i sprijine pe compatrioții lor de origine etiopiană. Ei purtau pancarte pe care scria: "Un polițist violent ar trebui să fie în închisoare" sau "Cerem drepturi egale".

Poliția nu a reușit să-i oprească pe protestatari să blocheze o autostradă, provocând un mare blocaj de trafic. Ei s-au îndreptat apoi spre primărie, unde s-au produs ciocniri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel