Ciocniri în Londra în fața Parlamentului între antivaxxeri și forțele de ordine. Doar vaccinații au voie în cluburi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Captură video - The Sun
Captură video - The Sun
Protestele anti-vaccin și anti-lockdown au reizbucnit cu ocazia relaxării restricțiilor din Marea Britanie. 

Poliția londoneză a asigurat piața Westminster, după ce mai mulți ofițeri au fost agresați de mai multe persoane ce se aflau la protestele împotriva vaccinului. Și traficul a fost oprit în urma scenele violente din apropierea Parlamentului englez, scrie Daily Mail

Au fost arestate 11 persoane și mii de protestatari fără măști au scandat „rușine poliției” și „arestați-l pe Boris Johnson” în timp ce căldura de afară atingea temperaturi de 30 de grade celsius. Alți participanți la protest au strigat către polițiști „jos masca”. În imaginile filmate de cei aflați la fața locului se poate vedea faptul cum protestatarii împart pumni și aruncă sticle spre forțele de ordine. 

Relaxarea restricțiilor, ocazie pentru proteste

Totul a avut loc cu ocazia relaxării restricțiilor în Marea Britanie, în ciuda avertismentelor specialiștilor și a sfaturilor guvernanților, care au cerut britanicilor să fie mai precauți. 

„Va fi foarte greu să mutați această mulțime, polițiștii vor trebui să facă acest lucru și va fi interesant să vedem cum se vor descurca cu asta. Se pare că un număr mic de oameni nu vor simți această zi a libertății”, a spus actorul Laurence Fox, o voce a mișcării anti-lockdown. Mai târziu în acea zi, Fox a fost văzut acasă, spunând în timp ce își rula o țigară că nu a înțeles care au fost doleanțele protestului dezorganizat de la Westminster. 

Protestatarii au plecat din piața Parlamentului, mergând apoi pe stradă și blocând porțile de intrare în Palatul Westminster și drumul adiacent. Poliția a încercat ore la rând să îi mute pe aceștia din zonă. 

Printre participanții la protest a putut fi văzut și Piers Corbyn, fratele parlamentarului și a fostului lider laburist Jeremy Corbyn, o figură cunoscută a protestelor anti-lockdown care au început cu 16 luni în urmă. 

Doar cei vaccinați intră în cluburi

Guvernul britanic vrea să introducă, în septembrie, un permis de sănătate care să dovedească vaccinarea completă împotriva coronavirusului pentru persoanele care vor să meargă în locuri aglomerate, precum cluburi şi discoteci, a anunţat, luni, premierul Boris Johnson, notează Reuters.

„Până la sfârşitul lunii septembrie, când toţi tinerii cu vârsta peste 18 ani vor avea ocazia de a fi imunizaţi, intenţionăm să facem din vaccinarea completă condiţia intrării în cluburile de noapte şi în alte locuri în care merg mulţi oameni. Un test negativ nu va mai fi suficient”, a precizat Johnson.

Decizia vine după ce ţări ca Olanda şi Israel au fost obligate să închidă din nou cluburile după apariţia unor focare mari de coronavirus. Johnson a spus că guvernul nu planifică cerinţe similare pentru pub-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel