Data actualizării:
Data publicării:

Ciocan, emoționat după ce a găsit la Biserică în pandemia COVID-19: Azi s-a întâmplat. Am simțit un gol în suflet

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Comisarul Christian Ciocan a transmis, de această dată, în calitate de creștin ortodox, un mesaj emoționant.

Christian Ciocan a oferit un punct de vedere, joi, pentru DCNews, în calitate de creștin ortodox.

Iată mesajul său: „Vorbesc în nume personal, pentru că fiecare om în România, prin Constituție, are garantate convingerile religioase, așadar nu vorbesc sub nicio formă instituțional ori din alt punct de vedere. Dar, ca și creștin-ortodox, nu mică mi-a fost surpriza când, de dimineață, când am vrut să merg la Biserică, pentru prima dată de când sunt în această lume, am găsit ușa Bisericii închisă. Dincolo de măsurile firești care se iau și pe care le-am susținut ca cetățeni și le susținem în continuare, dincolo de toate aceste lucruri prin care se caută să se prevină îmbolnăvirile și să se limiteze, stopeze această epidemie, ca și creștin-ortodox, am simțit în suflet un gol. Pentru că o Biserică închisă este o situație specială, sigur din punct de vedere al creștin ortodocșilor.

Fără niciun fel de alt comentariu, sigur că lucrurile trebuie să meargă înainte, măsurile trebuie respectate. Fiecare om se va putea ruga în mod particular, în casa sa.

Biserica nu este doar acel spațiu în care oamenii merg și se închină. Ea este formată chiar din comunitatea de creștini ortodocși. În țara noastră, într-o proporție de peste 86 la sută, suntem creștini ortodocși. Și noi știm că Biserica este formată din Iisus Hristos și credincioșii ce formează corpul, trunchiul Bisericii. Așa cum se spune în Sfintele Cărți: Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele.

Mergând mai departe, cu atât mai mult cu cât suntem în această perioadă specială, a Sfântului și Marelui post, este încă o încercare pe care trebuie să o trecem. Dumnezeu îți dă speranță. Să credem că această nenorocită epidemie, devenită pandemie, va fi învinsă! Să mergem cu încredere mai departe. Lucrurile nu se opresc aici. Lucrurile nu se opresc niciodată. Dumnezeu ne învață că, alături de speranță, trebuie să avem credință. Ei bine, avem credință. Așa cum a declarat și Biserica Ortodoxă Română, care și-a pus la dispoziție spațiile pentru carantină, oferă alimente celor în nevoie, voluntari care se pun la dispoziția autorităților pentru limitarea efectelor acestei pandemii, așa cum spun și Sfintele Cărți, există viață și după coronavirus.”

„Slujba are rolul de a transmite cuvântul lui Dumnezeu prin Sfânta Evanghelie către poporul său, de aceea slujba se face în prezența credincioșilor. Însă Sfânta Liturghie va continua, așa cum a continuat și în alte perioade dificile", a conchis Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel