Ciocan CĂȘUNĂ pe Nicușor Dan. Ce face cât bucureștenii n-au apă caldă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Christian Ciocan a lansat un mesaj extrem de important, EXCLUSIV pentru DC NEWS, despre participarea Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, la o întâlnire pentru combaterea traficului de carne vie la nivel național.

Christian Ciocan a ținut să vorbească despre întâlnirea de ieri dintre ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, Patriarhul României, Preafericitul Daniel, premierul interimar Nicolae Ciucă, fostul premier Ludovic Orban și Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

„Federația aduce la cunoștința opiniei publice următoarele: La această întâlnire s-au pus bazele unor cooperări privind combaterea traficului de ființe umane. Acest lucru este, în mod evident, așa cum spune legea, în preocuparea fundamentală a Ministerului de Interne. Este o problemă, se știe că România este exportatoare de carne vie. Nu numai că este vorba de migrație, ci de viața umană în primul rând. Dreptul la viață este drept inalienabil”, a spus Ciocan, despre acest subiect.

Salutăm toate prezențele cu o excepție...

„Cum salutăm inițiativa ministrului de Interne, salutăm și implicarea Patriarhiei Române care, prin vocea Preafericitului Daniel, a spus că la nivelul fiecărei parohii se discută cu victimele acestei infracțiuni, o serioasă problemă pentru psihicul oricărei persoane implicate. Salutăm și declarația domnului Zuckerman cum că va fi o prioritate a Ambasadei SUA combaterea traficului de ființe umane. Așteptăm să vedem cum SUA va onora promisiunea făcută de ambasador.

Ridicăm, totuși, problema legată de participarea domnului Nicușor Dan. Nu avem nici cea mai mică problemă că o persoană care este și Primarul Municipiului București participă la o întâlnire de un asemenea nivel, este cu atât mai bine, oricine poate să ia la cunoștință lucruri care nu-i stau în competențe”, a spus purtătorul de cuvânt sindical.

Problemele ordonatorului de credite nu sunt la nivel național, ci la nivel local. Bucureștenii n-au apă caldă sau căldură

„Dar, a-l asocia pe Primarul General, așa cum a titrat presa, în acest parteneriat pentru combaterea traficului de ființe umane la nivel național mi se pare nici măcar o glumă. Primarul General nu are competențe în această zonă, ci acestea sunt la MAI. Caracterul transfrontalier a fost remarcat și de Ambasadorul SUA, de aceea am transmis că e un ajutor important. Patriarhia Română are sute de puncte cheie pe mapamond.

Primarul General nu este pe țară, este doar al Municipiului București, doar un ordonator de credite. Nu are niciun fel de lege în care domnia sa să fie cooptat ca persoană importantă, chiar și de sprijin, la nivel național. Acum, Federația îi transmite că, până să înțelegem cum un primar poate participa la combaterea traficului de ființe umane la nivel național, bucureștenii n-au apă caldă și căldură. Acestea sunt atribuțiile ordonatorului principal de credite de la PMB. În perioada pandemiei, în Capitala României să nu ai apă caldă și căldură... acest lucru aduce atingere chiar sănătății publice”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel