Ciocan, anunț pentru toți polițiștii și militarii privind pensiile
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 14 iul 2022, 14:29
WhatsApp
Comisarul-șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română (F.S.D.P.R.), a infirmat zvonurile despre reducerea cu 40% a pensiilor militarilor și polițiștilor.

”Subiectul extrem de fierbinte în aceste zile toride este faptul că pensiile militarilor și ale polițiștilor, în general, ale angajaților din sistemul de ordine și siguranță publică națională vor fi reduse cu 40%, pentru că se va introduce principiul contributivității... infirmăm acest lucru! Nu se poate pune problema de așa ceva, nu există nici măcar o inițiativă legislativă în acest sens. Federațiile, cel puțin Federația noastră, nu a fost informată și nu avem cunoștință ca altă structură sindicală să fi fost informată despre existența unei astfel de intenții!”, a declarat Christian Ciocan.

Nu este cazul ca polițiștii și militarii să își facă griji

”Totodată, precizăm că pensiile polițiștilor și militarilor nu sunt nici speciale, nici pe bază de contributivitate, ci sunt pensii de serviciu. De la reforma acestor structuri, de la Cuza încoace, niciodată nu s-a pus problema ca militarii, care după ce ies din activitate, să fie amenințați de o astfel de prevedere. Prin urmare, în acest moment, informăm, prin intermediul DC News, toți polițiștii și militarii, însemnând și militarii din serviciile de informații și din celelalte structuri, că nu este cazul să își facă griji! Principala preocupare pe care ar trebui să o aibă ar fi cum să ne îndeplinim la fel de bine ca și până acum serviciul pentru comunitate pentru că oamenii vor să iasă în mod masiv din sistem și acest fapt reprezintă un extraordinar de mare risc pentru siguranța națională!”, a menționat Ciocan.

”Dacă oamenii cu experiență părăsesc sistemul, care are oricum o lipsă acută de cadre, și nu mă refer aici doar la Poliție, atunci siguranța națională a României este pusă în pericol. De aceea, pe de o parte, atragem atenția asupra acestor zvonuri, pe de altă parte, asigurăm și comunitatea că nu există niciun fel de inițiativă prin care pensiile militarilor și ale polițiștilor, în general, ale angajaților din sistemul de ordine și siguranță publică națională să fie reduse cu 40%. Există doar un zvon!”, a punctat Ciocan.

”În ultimii 32 de ani, periodic, au apărut astfel de zvonuri”

”În ultimii 32 de ani, periodic, au apărut astfel de zvonuri. Atunci când un polițist ajunge în plenitudinea forțelor sale psiho-intelectuale, la 50 de ani, acumulând atâta experiență ca să își îndeplinească foarte bine serviciul pentru comunitate, iată că se aud aceste zvonuri transmise de răspândaci, că li se va tăia pensia, salariu etc. Or, asta a determinat în ultimii 32 de ani plecări periodice masive din sistem, fapt ce a afectat serviciile pe care polițiștii și militarii le-au prestat. Nu putem compara generațiile cu 20 de ani experiență cu cei care vin cu avantajul tinereții, dar nu au experiența celor cu două decenii de muncă. E un semnal de alarmă pe care îl tragem! Toți cei care au competență în gestionarea sistemelor de ordine publică și siguranță națională trebuie să înțeleagă că zvonurile nu fac bine nimănui, că polițiștii și militarii nu sunt batjocura cuiva!”, a concluzionat Christian Ciocan, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?