'Ciobănaş cu turmă de oi' de Nicolae Grigorescu, vândut
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
foto: artmark.ro
foto: artmark.ro
'Ciobănaş cu turmă de oi' de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat la licitaţie cu 55.000 de euro.

Tabloul 'Ciobănaş cu turmă de oi' de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, miercuri seara, cu suma de 55.000 de euro la licitaţia de Mărţişor - pictură şi sculptură organizată de Artmark în Capitală.

Între lucările cumpărate la preţuri ridicate s-au numărat 'Ghiocel' de Grigorescu - 24.000 de euro, 'Flori de primavară' de Nicolae Tonitza şi 'Clopotniţa Mănăstirii Viforâta' de Gheorghe Petraşcu - fiecare la 12.000 de euro, 'Peisaj cu case' de Alexandru Ciucurencu, 'Turbanul roşu' de Theodor Pallady - fiecare la 5.000 de euro, 'Târgul de duminică' de Rudolf Schweitzer Cumpăna şi 'Ciclamene' de Nicolae Vermont - fiecare la 2.750 de euro şi sculpturile 'Perseu' (Omagiu lui Benvenuto Cellini) de Salvador Dali şi 'Om, timp, spaţiu' de Ion Mândrescu - fiecare la 3.500 de euro.

[citeste si]

Marţi seara Artmark a mai organizat o sesiune dedicată Mărţişorului, care a inclus artă decorativă şi bijuterii. Licitaţia a avut vânzări totale de aproape 112.000 de euro, iar cel mai bine vândut lot a fost brăţară din aur alb cu diamante şi smaralde la 4.500 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel