Cioabă: Susținem PMP, în schimbul unor locuri de parlamentar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dorin cioaba
dorin cioaba
Dorin Cioabă , autointitulatul rege internaţional al romilor, a anunțat că Alianţa Civică Democrată a Romilor, al cărei preşedinte este, a trimis către PMP un draft de protocol prin care se angajează să susţină formaţiunea condusă de Eugen Tomac, în schimbul a patru sau cinci locuri de parlamentari, dar şi a unor posturi de consilieri locali.

Dorin Cioabă a spus luni că a avut dicuţii cu reprezentanţii Partidului Mișcarea Populară, în special cu Elena Udrea, în vederea încheierii unui protocol:

„Am discutat şi le-am trimis un draft de protocol. Dacă şi dânşii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajăm să susţinem candidaţii acestei formaţiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, dar şi pe viitor, la alegerile generale”.

El a precizat că, în schimbul acestei susţineri, ACDR doreşte să obţină patru sau cinci locuri de parlamentar la alegerile generale, dar şi câteva posturi de consilieri locali.

Prea târziu pentru europarlamentare

Dorin Cioabă a afirmat că draftul de protocol pe care l-a transmis PMP conţinea şi solicitarea de a avea un candidat la europarlamentare în primele zece locuri, dar cum lista fusese deja definitivată, ACDR este dispusă să renunţe la această solicitare.

„Oricum locul nu ar fi fost eligibil (n.r. - cel pentru europarlamentare), aşa că aşteptăm să vedem dacă ne acceptă celelalte solicitări: cele patru - cinci locuri de parlamentari, dar şi consilieri locali. Vom vedea”, a declarat președintele ACDR, citat de Mediafax.

40.000 de semnături pentru înființarea ACDR

El arată că romii din toate judeţele s-au organizat şi au reuşit să strângă 40.000 de semnături pentru înfiinarea partidului Alianţa Democrată a Romilor.

"În această săptămână centralizăm totul, completăm documentele şi le vom depune la sediul Tribunalului Bucureşti, pentru a fi înregistrat partidul. Vom vedea ce termene ne dau, poate există contestaţii. Vom vedea când se va încheia înregistrarea partidului", a încheiat autointitulatul rege internaţional al romilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel