Cine vine în locul lui Iohannis. Chirieac zugrăveşte trei profiluri: Hellvig - un candidat puternic, Ponta - cel mai bine pregătit politic, Geoană - o variantă. Grindeanu? O mare dezamăgire!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Bogdan Chirieac a făcut radiografia mai multor personalităţi politice care ar putea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024.

"Eduard Hellvig ar fi un candidat puternic la preşedinţia României de partea dreaptă, n-am niciun fel de îndoială. Cum a spus şi domnul Crin Antonescu, e un om cu multă experienţă, inclusiv politică, a fost secretarul general al PNL atunci când s-a înfiinţat USR-ul şi e un om inteligent. Apoi a avut acest intermezzo pe mai mulţi ani de şef al Serviciului Român de Informaţii. A reuşit să se impună pe plan internaţional atât în SUA cât şi în Marea Britanie. Să nu uităm că la prima vizită externă făcută de Regele Charles al III-lea în România, astă primăvară, la Palatul Cotroceni a cerut să dea mâna cu Eduard Hellvig când încă era directorul SRI, nu demisionase. Deci, din partea PNL,  ar fi un candidat puternic, un candidat care văd că nu are reticenţe în a vorbi public. Lucrul acesta ar trebui să ne bucure, fiindcă ce avem candidaţi la preşedinţie, bănuiţi până în acest moment, sunt absolut în regulă. Sunt oameni înţelepţi, oameni cu experienţă politică de stânga, de dreapta, deci lucrurile astea ar trebui să ne bucure. Am putea avea preşedinţi cărora să le şi pese de România.

Lui Traian Băsescu i-a păsat prea mult şi a vrut să facă România după chipul şi asemănarea domniei sale. Pentru dânsul, un stat puternic nu era un stat care-şi respectă cetăţenii ci un stat care te putea aresta după bună voie la 6 dimineaţa.

Victor Ponta este unul dintre cei mai bine pregătiţi oameni politic de pe scena de la Bucureşti în acest moment. N-am niciun fel de îndoială. Ştie foarte bine economie, relaţii internaţionale, a şi dovedit când era premier, are multă experienţă.

Sorin Grindeanu, deocamdată, e o mare dezamăgire. Eu personal nu-l văd în funcţia de preşedinte al României, şi nici de candidat. S-a ascuns, a eşuat, nu apare public, e neconvingător, multe probleme la Sorin Grindeanu!

Un alt posibil candidat poate fi Mircea Geoană. N-am mai auzit nimic în ultima vreme.

Deci, măcar din punctul ăsta de vedere, putem spune că în clasa politică românească se ajunge, după 30 şi ceva de ani, la un fel de maturitate" a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel