Cine sunt noii europarlamentari. Listele pe partide
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Iată cum arată listele cu noii europarlamentari, după alegerile de duminică, 9 iunie 2024, în care 494 de candidați și-au disputat cele 33 de mandate care revin României...

Alianța PSD-PNL

(43 de candidați)

PSD  - 11 mandate

1. Mihai Tudose
2. Gabriela Firea
3. Claudiu Iulian Manda
4. Victor Negrescu
5. Vasile Dîncu
6. Maria Grapini
7. Gheorghe Cârciu
8. Adrian Dragoş Benea
9. Dan Nica

Ar putea intra la redistribuire:

10. Ştefan Muşoiu
11. Roxana Mînzatu

PNL - 7 mandate

1. Daniel Buda
2. Rareş Bogdan
3. Dan Motreanu
4. Adina Vălean
5. Siegfried Mureşan
6. Mircea Hava
7. Gheorghe Falcă

AUR - 6 mandate

(43 de candidați)

1. Cristian-Vasile Terheș
2. Claudiu-Richard Târziu
3. Gheorghe Piperea
4. Maria-Georgiana Teodorescu
5. Adrian-George Axinia

* Ar putea intra după redistribuire:

6. Șerban-Dimitrie Sturdza

ADU (USR-PMP-FORȚA DREPTEI) - 4 mandate

(43 de candidați)

1. Dan Barna (USR)
2. Vlad Voiculescu (USR)
3. Eugen Tomac (PMP)

*Ar putea intra la redistribuire:

4. Vlad-Marius Botoș (USR)

UDMR - 2 mandate

(43 de candidați)

1. Iuliu Winkler

2. Lorant-Gyorgy Vincze

S.O.S România - 2 mandate

(43 de candidați)

1. Diana Șoșoacă

2. Luis Lazarus

S&D şi PPE, câte 11 mandate în România. Renew două şi Verzii unul

Grupurile Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților și Partidului Popular European vor obține câte 11 mandate în România în viitorul Parlament European, conform ultimei proiecții a Parlamentului European referitoare la rezultatele alegerilor. Renew Europe va câștiga două locuri, iar Verzii unul singur, potrivit Agerpres.

Conform centralizării realizate de Parlamentul European la ora locală 14:30 (15:30 ora României), bazată pe ultimele rezultate preliminare raportate de Biroul Electoral Central din România, alianța PSD-PNL va asigura două treimi din totalul locurilor alocate României în viitorul legislativ comunitar.

Proiecția indică faptul că S&D va avea 11 eurodeputați în România, toți provenind din PSD. Partidul Popular European va avea, de asemenea, 11 eurodeputați din România, dintre care opt de la PNL, unul de la Partidul Mișcarea Populară (una dintre cele trei forțe din Alianța Dreapta Unită) și doi de la Uniunea Democrată Maghiară din România.

Renew Europe va avea doi eurodeputați de la Uniunea Salvați România, iar grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană va obține un loc prin candidatul independent Nicolae Ștefănuță, care a reușit să intre în Parlamentul European.

Alte două partide, AUR și SOS România, care vor obține cinci și, respectiv, două mandate, sunt incluse în categoria "Alții", deoarece nu sunt încă afiliate unor grupuri politice.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) va obține un mandat în România, întrucât Cristian Terheș, care a deschis lista AUR, este membru afiliat acestui grup.

La nivel general în UE, PPE este estimat să obțină 186 de locuri, S&D 134 de locuri, iar Renew 79 de locuri. ECR ar urma să câștige 73 de locuri, grupul Identitate și Democrație 58 de locuri, iar Verzi/ALE 53 de locuri. Stânga ar urma să aibă 36 de locuri, iar neafiliații 44, în timp ce candidații din categoria "Alții" vor ocupa 55 de locuri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel