Cine sunt eroii României la World Team Championship. Sunt gata de joc!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
arhivă
arhivă
"Este un fel de șah, însă mult mai complex", mi-au spus membrii echipei României la World Team Championship 40k.

Astăzi vom explora un tip de "olimpiadă internațională" — nu vom vorbi, însă, despre note sau calificative, pentru că ele nu există. Vom vorbi, totuși, despre mențiunea cu care țara noastră a fost onorată anul trecut.  Echipa României a obținut premiul "Most Improved Team" (echipa cu cele mai multe îmbunătățiri).

Printre laurii care se adaugă la coroana celor care participă la această competiție se numără și: dezvoltarea spiritului de echipă, de apartenență la comunitate, muultă socializare și distracție.

Dacă sunteți încântați, putem plusa: fiind o competiție de strategie, ea antrenează "mușchii" mintali, dezvoltând gândirea analitică, matematică (multe mișcări se bazează pe măsurare, la propriu, în inchi — băieții stau cu o ruletă în buzunar).

4. arhivă... (wtc4_98109300.jpg)

Totuși, ce-i cu jocul ăsta?

World Team Championship 40k este un turneu anual dedicat jocului „Warhammer 40,000” și altor jocuri de miniaturi, reunind echipe din întreaga lume care concurează pentru titlul de Campioană Mondială.

Luând ființă în 2006, acest campionat este cel mai important eveniment din comunitatea Warhammer 40K și permite participarea oricărei națiuni, cu condiția ca majoritatea membrilor echipei să fie cetățeni ai acelei țări, asigurând astfel o diversitate remarcabilă. Pe parcursul a patru zile intense, echipele se întrec pentru a acumula puncte și a câștiga competiția.

Atenție, se pictează

Pe lângă competiția strategică, WTC oferă o platformă ideală pentru cei mai talentați pictori de miniaturi să-și prezinte abilitățile și să discute despre arta lor. Evenimentul facilitează întâlniri și schimburi de idei între artiști, depășind granițele naționale și unind comunitatea pasionaților de miniaturi.

Multe dintre cele mai bune relații și prietenii se formează sau se reînnoiesc la WTC, participanții revenind anual nu numai pentru competiție, ci și pentru a-și revedea vechii prieteni.

6. arhivă... (wtc5_68366900.jpg)

Bun, și cum pot juca?

Meciurile se desfășoară fizic, pe o masă întinsă de mărimea uneia de ping-pong, dar pasionații pot să se antreneze și online, pe o platformă dedicată.

Un meci constă în cinci runde, fiecare rundă având două ture. Este un joc al minții, similar șahului, în care cei doi adversari încearcă să dejoace planurile celuilalt.

Totul depinde de facțiunea aleasă. Există peste 35 de facțiuni, pe care le vom detalia într-un articol ulterior. Astăzi vă vom vorbi, totuși, despre preferata noastră: Necronii.

Care-i treaba cu Necronii

Există o întreagă mitologie a jocului, care se întinde pe zeci de mii de pagini, însă "rezumatul rezumatului" poveștii Necronilor este următorul:

Din adâncurile tenebrelor, unde au dormit un somn rece, de câțiva ani s-au trezit la viață Necronii, o specie de războinici robotici, sculptați din metal. Mai vechi decât stelele, Necronii au zăcut în criptele lor timp de milenii, așteptând cu nerăbdare ziua în care își vor redobândi gloria pierdută.

8. arhivă... (wtc6_24226800.jpg)

Odinioară, trupurile lor erau pline de viață, iar acești roboți emanau blândețe, însă zeii atotputernici i-au transformat în mașini de război nemiloase. Acum, Necronii au inimi de metal reci, iar inima lor nutrește răzbunare. 

Tehnologia lor este o creație a străvechilor timpuri, depășind cu mult imaginația oricărei alte specii. Navele lor de luptă, sculptate din metal viu, străbat cerul cu o grație impresionantă, iar armele lor emit energie distrugătoare.

Vor reuși Necronii să recâștige galaxia? Asta se decide la finalul fiecărei partide.

7. arhivă... (wtc7_79800500.jpg)

Despre echipa României

Pornind de la prezentările regăsite pe pagina oficială de Facebook, vom atașa "portretul" fiecărui coechipier.

3. arhivă... (wtc3_37215500.jpg)

1. Paul Silaghi

"Este stâlpul comunității noastre din Timișoara, joacă la WTC din 2017, știe totul despre Chaos Space Marines și multe alte lucruri periculoase cum ar fi codexuri, match-up-uri, matrice de pairing. Este prietenul nostru și ne învinge cu zâmbetul pe buze în turnee. Toată lumea să-l aplaude pe Paul!"

2. Costin "Icarax" Caracoti

"Jucătorul nostru exclusiv de Chaos Space Marines, care se atinge de miniaturi non-Chaos doar pentru a le scoate de pe masă. Mustața lui este legendară. Ca un adevărat detectiv, descoperă punctele slabe din bătălii. Are o jumătate mai bună care îl menține cu picioarele pe pământ și nu-l lasă să se schimbe precum vrăjitorul Tzeentch. Feriți-vă, este medic și asistent universitar".

3. Levente "KisJoker" Bara, aka Levi

"S-a alăturat echipei noastre din a doua capitală a României, Clujul. S-a renăscut la WTC, strigătul lui de luptă fiind Itt van a Gumimaci, a nevem Gummy Gummy. Îl iubim pentru asta. Îl iertăm și pentru faptul că joacă T'au. Un gentleman absolut pe care avem onoarea să-l avem în echipă".

4. Bogdan Râpea

"Nou-venit în echipa noastră, Bogdan spune că Warhammer 40K îi oferă o oportunitate fantastică de a socializa și de a savura viața alături de alți pasionați. Va fi responsabil la WTC cu livrarea de țuică".

5. Vlad "Veli" Velica

"Veteran al echipei, el este baza de date a regulilor obscure, utilizator al strategiilor pe care nimeni nu le înțelege (dar cumva funcționează). A adus cele mai multe puncte echipei. Este mândrul proprietar al unui basset numit (cu multă imaginație) The Basset. Este asul din mâneca noastră".

6. Dorin "Drakoras" Butoiu

"Este norocosul echipei, un om mult prea prietenos pentru binele său. Iubește roboții. Are o echipă dedicată în comunitatea noastră (numită Alianța Anti-Dorin) și are onoarea de a fi invitat să arunce zarurile pe alte mese în momente critice. Din punct de vedere statistic, în peste 90% din cazuri, zarurile vor arăta 4+. Jucător excelent, tip minunat".

7. Andrei "w4r1or" Dobre

"Fundația tăcută (dar de încredere) a echipei noastre. Crede în rezolvarea cu amabilitate (și, în același timp, cu violență) a diverselor probleme ce apar pe parcursul unui meci. Nu se dă în lături de la sacrificiu, dacă e în interesul echipei. E războinicul nostru".

8. Răzvan "NIRACO" Coman

"Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, este unul dintre veteranii WTC-ului. Joacă din vremuri imemoriale, încă din 2012. Expert în jocuri perfect echilibrate, care se termină deseori la egalitate, anul acesta va prelua rolul de conducător al echipei. Vrea să aducă România pe noi culmi și să îmbunătățească și mai mult strategia echipei".

Anul acesta, World Team Championship 40k se va desfășura în Mechelen (Belgia), în perioada 5-13 august.

Pe jucători îi puteți găsi și pe pagina oficială de Facebook:  https://www.facebook.com/profile.php?id=61553867395257.

Rămâneți pe fază, cu siguranță vom mai auzi despre ei!

5. arhivă... (wtc5_75947700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel