Data publicării:

Cine sunt cei patru miniștri care nu vor confruntare electorală

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
ministri copy
ministri copy

Cei mai mulți miniștri ai Guvernului Ponta se pregătesc pentru campania electorală care va preceda scrutinul legislativ din 9 decembrie, în timp ce doar patru nume guvernamentale vor rămâne departe de bătălia politică pentru un mandat în viitorul Parlament.

Patru miniștri ai actualului Cabinet condus de premierul Victor Ponta nu vor intra în campania pentru alegerile parlamentare, aceștia fiind vicepremierul Florin Georgescu, ministrul Justiției - Mona Pivniceru - , ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban - şi Raed Arafat, cel care conduce de facto ministerul Sănătății până la sfârșitul lui 2012, fiindu-i delegate atribuțiile administrative, deși titulatura sa oficială nu este cea de ministru.

Ceilalți 17 miniștri ai Guvernului Ponta urmează să candideze la alegerile parlamentare în colegii electorale din 14 județe, Capitala fiind singurul care are trei miniștri-candidați, scrie gandul.info.

Astfel, prim-ministrul Victor Ponta va candida pentru un post de deputat în colegiul 20 din județul Gorj, la fel ca și la alegerile din 2008, însă de data aceasta îl poate avea drept contracandidat pe Dan Diaconescu.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, va candida pentru Parlament într-un colegiu din sectorul 6, aflându-se la prima încercare de a accede în forul legislativ, în timp ce ministrul de Interne, Mircea Duşa, îşi menţine colegiul din judeţul Harghita, candidând în zona Topliţa, într-un colegiu care îi permite să acceadă în Parlament.

Ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, intenţionează să-şi păstreze colegiul electoral din judeţul Galaţi, colegiu pe care îl reprezintă de foarte mulţi ani, de la prima sa intrare în Parlamentul României, în 1996.

Cel care candidează pentru prima dată într-un colegiu din București este ministrul de Externe, Titus Corlăţean, căruia i-a revenit i-a revenit colegiul numărul unu din Capitală, în timp ce, liderul PC Daniel Constantin, de la Ministerul Agriculturii, dacă va câștiga colegiul din județul Argeș ales, se va afla la primul mandat de parlamentar.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, va candida pentru un post de senator în colegiul Deva-Hunedoara-Haţeg, iar ministrul Economiei Daniel Chiţoiu, se mută din colegiul din județul Giurgiu, într-unul din județul Vâlcea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, cel care este şi secretar general al PNL, îşi va depune candidatura pe listele USL pentru Camera Deputaţilor, în colegiul 4 din judeţul Ilfov, în timp ce Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, se mută în Sectorul 6, cel mai probabil colegiul 12 pentru Senat.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, vizează un colegiu din judeţul Dâmboviţa, liberalul Mihai Voicu, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, îşi păstrează colegiul de deputat din judeţul Dolj, iar ministrul Culturii, Puiu Haşotti își păstrează colegiul din județul Constanța.

Candidând pentru primul său mandat de parlamentar, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, are mai multe opţiuni, cea mai probabilă fiind o nouă candidatură în judeţul Olt, deși a fost ofertat şi de organizaţia din Botoşani

Radu Stroe, ministrul delegat pentru Administraţie, va candida în judeţul Ilfov pentru Camera Deputaților, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, îşi va păstra colegiul de deputat din Satu Mare, iar ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, i s-a rezervat un colegiu în judeţul Maramureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel