Cine strică generațiile de sacrificiu. Micutzu: Ce ne oferă România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Micutzu
Micutzu
Comediantul Cosmin Nedelcu, cunoscut încă din copilăria sa dar și publicului larg drept Micutzu, a povestit pentru DC News care este ideea care a stat la baza show-lui său de stand-up pe care îl va susține la Sala Palatului. 

Micutzu este unul dintre cei mai apreciați comendianți de stand-up din România și este cunoscut pentru stilul său sarcastic de a spune adevăruri dure, în aceași timp, sârnind hohote de râs din partea unui public din ce în ce mai numeros, de la un show altul. Acum Micutzu susține spectacolul "Stricăm o generație" și l-am întrebat care este ideea care a stat la baza show-lui. 

"Am senzația că toate generațiile de născute între 80-89 au fost generații de sacrificiu. Pentru ca s-au experimentat chestii pe noi, pe viețile noastre și încă se întamplă asta. Pornind de la educație, unde nu e nimic stabil după atația ani de la Revoluție. Nu cred că există un singur manual care să fi rămas același de când eram eu în școală până acum, mai puțin Biblia pentru ora de religie. Care încă e în școli”, a spus Micutzu pentru DC News.

"Ce ne oferă România?"

Micutzu remarcă contextul nefavorabil în care s-au născut copiii Revoluției din '89 și apreciază că, fără noroc și ghidat doar de un sistem educațional involut și haotic așa cum a fost și cel din România, ar fi avut un traseu predestinat eșecului. "Dacă nu aveam noroc, ce aș fi făcut eu și alții ca mine, ghidați doar de sistemul educațional sau ce ne oferă România în viață prin “valorile” pe care ni le arată de foarte mulți ani?", ne-a spus Micutzu.

Cosmin Nedelcu observă cu părere de rău și care va fi finalul acestui experiment al României post-decembriste cu generațiile "de sacrificiu". "Acum, generațiile astea de sacrificiu, ghidându-se după un anumit pattern dat de societate sau de acești conducători bravi sau de televiziuni, merg nestingherite spre sacrificiu, adică spre un final în care se spune, "cu voi am greșit și nu am reusit în final, ne pare rău", a adăugat el.  

Cine strică generațiile de sacrificiu

Show-ul lui Micuțu, deși este un spectacol de comedie, vrea să transmită ideea că înșiși comedianții sunt cei care "strică" generațiile de sacrificiu arătându-le realitatea și adevăratele valori pe care sistemul a fost incapabil să le arate. "Noi îi “stricăm”, deturnându-i prin ce spunem de câțiva ani, de la drumul prestabilit de societate, oferindu-le și o alta variantă de a privi lucrurile", ne-a spus Micutzu.

Spectacolul lui Micutzu, alături de Badea, Bordea și alți comedianți, în care vor încerca încă odată să "strice" o generație se va desfășura pe 1 și 2 octombrie la Sala Palatului din București de la ora 20.00, pe 7 octombrie de la ora 20.00 la Craiova la Sala Polivalentă și pe 11 octombrie la Cluj, tot de la 20.00 la Sala Polivalentă, iar biletele se pot procura on-line.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel