Cine s-ar fi gândit?! Unde își vor ține banii bogaţii lumii după ce s-au speriat de pandemie
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 10 iul 2020, 16:40
WhatsApp
Elveţia va oferi, în curând, bogaţilor lumii o nouă alternativă în care să îşi depoziteze cele mai de preţ bunuri.

E vorba despre seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi, transmite Bloomberg. Ideea aparţine unor întreprinzători din centrul Elveţiei.

„Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construieşte seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administraţie de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenţionează să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. 'Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spaţiu', susţine Hugo Schittenhelm.

Bogaţii lumii caută securitate în condiţiile în care pandemia a perturbat pieţele, iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA şi până la Hong Kong şi Londra. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alţii vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forţează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Preţurile încep de la 500.000 de dolari. Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acţiuni sau automobile clasice, seifurile sunt şi 'o locaţie ideală pentru activităţi care necesită cele mai înalte standarde de securitate', susţine firma elveţiană, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?